Djokovič dosiahol jubilejné víťazstvo. Poďme si po ďalšiu tisícku, vraví

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|15. máj 2022 o 13:15 (aktualizované 15. máj 2022 o 13:47)

Jubileum túžil dosiahnuť v Srbsku alebo práve v Ríme.

RÍM. Srbský tenista Novak Djokovič sa teší na ďalších tisíc víťazstiev vo svojej kariére. To sa v histórii podarilo iba štyrom tenistom - Jimmymu Connorsovi (1274 víťazstiev), Rogerovi Federerovi (1251), Ivanovi Lendlovi (1068) a Rafaelovi Nadalovi (1051).

Djokovič dosiahol významné jubileum v sobotnom semifinále turnaja ATP Masters 1000 v Ríme triumfom nad Nórom Casperom Ruudom 6:4, 6:3.

Líder svetového rebríčka postúpil do nedeľňajšieho súboja o trofej, v ktorom sa v repríze vlaňajšieho finále Roland Garros stretne s Grékom Stefanosom Tsitsipasom.

"Keby som si mohol vybrať dve miesta, na ktorých budem oslavovať tisíce víťazstvo, bolo by to v Srbsku a tu v Ríme. Poďme si po ďalšiu tisícku," povedal po zápase.

"V prvých a posledných štyroch gemoch som hral naozaj dobre, dúfam, že si to prenesiem aj do finále. Bude to veľká bitka, Tsitsipas je v uplynulých rokoch jeden z dvoch, troch najlepších antukových hráčov," dodal 34-ročný Djokovič, ktorý si už v piatok zaistil rekordný 370. týždeň na čele rebríčka ATP.

Po zápase dostal Djokovič tortu, na ktorej bolo napísané „1000“. "Videl som Rogera a Rafu oslavovať tieto míľniky a sám som sa nevedel dočkať chvíle, keď dosiahnem moju tisícku," povedal Djokovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič dosiahol jubilejné víťazstvo. Poďme si po ďalšiu tisícku, vraví