Čilský kapitán chválil Gombosa: Hral naozaj famózne, Garín nemal nárok

Nehrajúci kapitán daviscupového tímu Čile Nicolás Massú.
Nehrajúci kapitán daviscupového tímu Čile Nicolás Massú.
TASR|19. sep 2021 o 13:10

Gombos na mňa vyrukoval s úžasnou hrou, vravel Garín.

BRATISLAVA. Čilský kapitán daviscupového tímu Nicolas Massú i 17. hráč svetového tenisového rebríčka ATP Cristian Garín sa netajili tým, že do Bratislavy prišli nad Slovenskom zvíťaziť.

O to väčšie bolo ich sklamanie po hladkom víťazstve Gombosa nad čilskou jednotkou, ktoré znamenalo triumf Slovenska 3:1. Obaja sa zhodli, že najlepší slovenský singlista bol na kurte nezastaviteľný.

Massu: Gombos hral naozaj famózne

"To, čo predviedol, bolo nevídané. Hral naozaj famózne, Garína vôbec k ničomu nepustil. Takto to však v našom športe chodí. Niekedy sa hráčovi podarí všetko a súper to nemá ako odvrátiť.

Poznám to ako tréner, ako kapitán, ale poznal som to aj ako hráč. Som na svoj tím hrdý, aj napriek tomu, že sme v Bratislave prehrali.

Čaká nás ešte mnoho stretnutí, v ktorých budeme môcť ukázať našu kvalitu. Slovensku samozrejme blahoželám k víťazstvu," citovala oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu slová olympijského šampióna vo dvojhre z Atén 2004, ktorý je vo funkcii čilského kapitána od roku 2014.

Garín znášal debakel ťažko

Garín debakel od Gombosa znášal ťažko. Hneď po zápase sa k nemu rozbehla celá čilská lavička a vyjadrila mu podporu.

"Je to naozaj tvrdá prehra. Som veľmi sklamaný, prišli sme na Slovensko vyhrať. V piatok proti Alexovi Molčanovi som hral veľmi dobre, no proti Gombosovi som v sobotu nemal nárok, vyrukoval na mňa s úžasnou hrou.

Povrch mu výborne sedel, hral rýchlo a všetko mu vychádzalo. Musím rýchlo obrátiť list a zabudnúť na túto prehru. Tento rok mám naplánovaných ešte niekoľko turnajov, hádam sa mi bude dariť a rýchlo to prebolí."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Čilský kapitán chválil Gombosa: Hral naozaj famózne, Garín nemal nárok