Finálovú účasť neobháji. Kyrgios sa odhlásil z ďalšieho grandslamu

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. (Autor: TASR/ PA via AP)
TASR|3. júl 2023 o 07:55

Austrálčana tentokrát trápia problémy so zápästím.

LONDÝN. Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa v nedeľu odhlásil z Wimbledonu pre problémy so zápästím. Vlaňajší finalista tohto grandslamového turnaja to oznámil deň pred jeho začiatkom.

"Naozaj ma mrzí, že sa musím odhlásiť z tohtoročného Wimbledonu," citovala slová Kyrgiosa agentúra AFP. K zraneniu prišlo počas prípravy na minulotýždňový turnaj na Malorke, kde napokon nenastúpil.

Navyše, celý rok sa zotavoval z operácie kolena – vynechal domáci Australian Open i Roland Garros a štartoval len na turnaji v Stuttgarte.

Austrálsky tenista Nick Kyrgios počas tlačovej konferencie.
Austrálsky tenista Nick Kyrgios počas tlačovej konferencie. (Autor: TASR/ Pool Photo via AP)

"Urobil som maximum, aby som bol po operácii pripravený a aby som bol schopný znova prísť na Wimbledon. Počas návratu som mal bolesti v zápästí.

Preventívna prehliadka ukázala roztrhnutý väz," opísal problémy Kyrgios. Následne dodal: "Vrátim sa, ako vždy. Oceňujem podporu od mojich fanúšikov."

Na Wimbledone mal nastúpiť proti držiteľovi voľnej karty Davidovi Goffinovi z Belgicka. V úvodnej fáze ho nahradí Maďar Fábián Marozsán, ktorý prehral vo finále kvalifikácie s Nemcom Maximilianom Martererom.

Kyrgios na tlačovej konferencii povedal, že jeho snaha získať späť fyzickú kondíciu a boj o návrat na súťažné kurty boli "brutálne".

"Tenis mi až tak veľmi nechýbal. Vlastne som sa trochu obával návratu, ale je to moja práca," povedal 30. hráč rebríčka ATP, ktorý vlani v dramatickom finále Wimbledonu podľahol v štyroch setoch Srbovi Novakovi Djokovičovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finálovú účasť neobháji. Kyrgios sa odhlásil z ďalšieho grandslamu