Hantuchová kritizovala víťazku US Open. Čo to má byť? reagoval Kyrgios

Austrálsky tenista Nick Kyrgios.
Austrálsky tenista Nick Kyrgios. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. mar 2022 o 21:39 (aktualizované 31. mar 2022 o 18:20)

Hantuchová je dnes televíznou expertkou.

BRATISLAVA. Keď vyhrala US Open, takmer všetci odborníci sa zhodovali, že je najsenzačnejšou víťazkou grandslamového tenisového turnaja v histórii.

Emma Raducanuová vyhrala US Open 2021 ako 150. hráčka sveta. Razom sa dostala do elitnej tridsiatky. Hoci predtým nemala s turnajmi najvyššej úrovne takmer žiadne skúsenosti. Dnes sa výsledkovo trápi.

Odvtedy iba raz vyhrala na turnaji viac ako jeden zápas. Na podujatí v Cluj-Napoca dokázala v úvodných dvoch kolách zdolať hráčky mimo top 100.

O jej budúcnosti sa tak v poslednom období veľa hovorí. Vyjadrila sa k nej aj bývalá slovenská tenistka a v súčasnosti televízna expertka Daniela Hantuchová.

"Každý ju teraz chce zdolať. Každý chce vedieť, ako proti nej hrať. Ale všetok rešpekt, čo získala po US Open, sa teraz vytráca a to je hanba.

Pre Emmu bude teraz dôležité si to všetko upratať, aby vedela, kam smeruje," citoval Eurosport niekdajšiu piatu hráčku sveta.

Na toto vyjadrenie zareagoval austrálsky búrlivák Nick Kyrgios.

"Čo to má byť, že starší hráči na dôchodku dávajú svoje názory na súčasné hviezdy? Čítal som o bývalej hráčke, ktorá rozprávala o Raducanuovej. Nič v zlom, ale Emma je už dnes oveľa väčšie meno," napísal na twitter.

Na jeho tweet neskôr reagovala aj samotná Hantuchová. "Nick, prosím, nabudúce, keď budeš niečo komentovať, prečítaj si to celé. Viem, že si zaneprázdnený, ale ja mám k Emme iba obdiv a rešpekt. Verím preto, že dosiahne ešte viac. Lebo je to špička a je talentovaná, tak ako aj ty," napísala.

Devätnásťročná Raducanuová bola v rebríčku najvyššie na 12. mieste. US Open je jej jediným titulom v kariére. Na grandslame sa ešte dokázala dostať do osemfinále Wimbledonu 2021 a na Australian Open 2022 bola v 2. kole.

Hantuchová je bývalá svetová päťka, v kariére vyhrala sedem turnajov, na grandslame je však jej najväčším úspechom semifinále Australian Open 2008.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová kritizovala víťazku US Open. Čo to má byť? reagoval Kyrgios