Alcaraz môže prekonať Djokoviča, Medvedev ťahá parádnu sériu

Španielsky tenista Carlos Alcaraz.
Španielsky tenista Carlos Alcaraz. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|19. mar 2023 o 08:40

Rus postúpil do štvrtého finále po sebe.

ATP Indian Wells 2023

Dvojhra - semifinále:

Carlos Alcaraz (Šp.-1) - Jannik Sinner (Tal.-11) 7:6 (4), 6:3

Daniil Medvedev (Rus.-5) - Frances Tiafoe (USA-14) 7:5, 7:6 (4)

INDIAN WELLS. Do nedeľňajšieho finále turnaja ATP v americkom Indian Wells postúpili favorizovaní Carlos Alcaraz a Daniil Medvedev.

Najvyššie nasadený Španiel zdolal semifinále Jannika Sinnera 7:6 (4), 6:3. Taliana mohla mrzieť najmä koncovka úvodného setu, keď dotiahol stratu brejku, ale potom za stavu 6:5 nevyužil pri podaní súpera setbal.

Ruský tenista si poradil s domácim Francesom Tiafoem 7:5, 7:6 (4). Počas celého zápasu bol lepším hráčom a hoci si záver trochu zbytočne skomplikoval, napokon postúpil do svojho štvrtého finále v sérii.

Od prehry so Sebastianom Kordom v treťom kole Australian Open vyhral Rus 19 zápasov po sebe a vyhral turnaje v Rottedame, Dauhe a Dubaji.

Alcaraz, ktorý vlani vyhral aj turnaj v Miami, postúpil do finále oboch turnajov tzv. "Sunshine double" ako 18. tenista v histórii a môže sa stať vôbec najmladším majiteľom oboch trofejí z týchto podujatí.

Má šancu prekonať Michaela Changa, Jima Couriera či Novaka Djokoviča, ktorým sa to podarilo až po dovŕšení dvadsiatich rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Alcaraz môže prekonať Djokoviča, Medvedev ťahá parádnu sériu