Tóth zhodnotil výkon Slovenska. Prehra 0:4 je krutá, tvrdí

Jozef Kovalík.
Jozef Kovalík. (Autor: TASR)
TASR|5. feb 2023 o 16:24

Slovensko tak v septembri bude opäť bojovať o kvalifikáciu.

Davisov pohár 2023 - kvalifikácia

Holandsko - SLOVENSKO 4:0

Tallon Griekspoor - Lukáš Klein 7:6 (6), 2:6, 6:4

Tim van Rijthoven - Alex Molčan 7:6 (6), 5:7, 6:3

Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop - Lukáš Klein, Alex Molčan 6:3, 6:3

Matwe Middelkoop - Jozef Kovalík 6:4, 6:4

GRONINGEN. Slovenskí tenisti ani na štvrtý pokus nepostúpili na finálový turnaj Davisovho pohára. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v Groningene s Holandskom 0:4.

O rozhodujúci tretí bod pre domáce farby sa postarali Wesley Koolhof a Matwe Middelkoop, ktorí vo štvorhre zdolali pár Lukáš Klein, Alex Molčan 6:3, 6:3. V záverečnej dvojhre 39-ročný Middelkoop zdolal Jozefa Kovalíka 6:4, 6:4.

Holanďan bol v eufórii

Podľa slovenského kapitána Tibora Tótha zvíťazili Holanďania zaslúžene. "Škoda, že Lukáš Klein s Alexom Molčanom v sobotu nevyhrali tajbrejky úvodných setov. Mohlo to byť úplne iné, teraz je to však už iba v rovine teórie.

Vedeli sme, že Holanďania sú výborní deblisti a na dvorci to potvrdili. Jednoznačne ovládli zápas, hrali veľmi dobre a nedali nám žiadnu šancu. Rozhodol som sa vo štvorhre pre Alexa, lebo už mal za sebou zápas a s Lukim Kleinom v minulosti hrával debla.

Jojo to mal veľmi ťažké. Middelkoop bol v eufórii, hral na dva-tri údery. Jojo bol stuhnutý, v sobotu celý deň presedel," uviedol Tóth pre JOJ Šport.

V rozhovore pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu pochválil výkon Kleina vo dvojhre proti holandskej jednotke Tallonovi Griekspoorovi. "Luki sa svojej úlohy zhostil veľmi dobre.

Bolo to o dvoch-troch loptičkách. Ak by získal prvý bod, mohli sme teraz ísť vysmiati na večeru, takto sme smutní. Prehra 0:4 je krutá, ale aj taký niekedy býva šport. Ťažko povedať, ako by sa to celé vyvíjalo, keby mohli hrať Norbi Gombos a Igor Zelenay.

V septembri budú opäť bojovať o kvalifikáciu

V najsilnejšom zložení sme v uplynulých rokoch hrali len proti Čile. Dúfam, že budeme mať šťastie na žreb, v septembri zvíťazime a v roku 2024 si opäť zahráme kvalifikáciu o finálový turnaj."

Slováci budú v septembri bojovať o to, aby si v roku 2024 mohli opäť zahrať o účasť medzi elitnou 16-kou. Meno súpera spoznajú vo štvrtok 9. februára, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

Postup na finálový turnaj si okrem Holandska zaistili Francúzsko, USA, Švajčiarsko, Veľká Británia, Srbsko, Kórejská republika, Švédsko, Chorvátsko, Fínsko, Čile a Česko. Minuloroční finalisti Kanada a Austrália majú účasť zabezpečenú automaticky.

Vďaka voľným kartám od Medzinárodnej tenisovej federácie si na prestížnom podujatí zahrajú aj Španielsko a Taliansko.

Ďalšie výsledky:

Chorvátsko - Rakúsko 3:1

Maďarsko - Francúzsko 2:3

Uzbekistan - USA 0:4

Nemecko - Švajčiarsko 2:3

Kolumbia - Veľká Británia 1:3

Nórsko - Srbsko 0:4

Čile - Kazachstan 3:1

Kórejská republika - Belgicko 3:2

Švédsko - Bosna a Hercegovina 3:1

Fínsko - Argentína 3:1

Portugalsko - Česko 1:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tóth zhodnotil výkon Slovenska. Prehra 0:4 je krutá, tvrdí