Lacko sa stal finalistom challengeru v Bratislave

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. nov 2017 o 16:12

Slovenský tenista je blízko od zisku tretieho titulu v Bratislave.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do finále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V sobotňajšom semifinále si ako ôsmy nasadený poradil s Estóncom Jürgenom Zoppom v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:2.

Dvojnásobný šampión z rokov 2011 a 2013 bude bojovať o titul so štvorkou "pavúka" Mariusom Copilom.

Rumun v semifinále viedol nad kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom 6:3, 3:0, keď protivník nasadený ako prvý po necelej hodine odstúpil.

Lacko síce vo "vzájomke" s 27-ročným úspešným obhajcom finálovej účasti v Bratislave Copilom vedie 2:1, ale ťahal za kratší koniec (3:6, 6:7 /7) pri dosiaľ poslednej konfrontácii v júni na tráve na challengeri v britskom Surbitone.

Lacko stratil vo vyrovnanom úvodnom sete podanie ako prvý a prehrával 2:4 i 3:5, v desiatej hre však dokázal vyrovnať na 5:5 a v tajbrejku nakoniec vyhral 7:5.

V druhom dejstve to bola jasná záležitosť domáceho favorita. Po dvoch brejkoch a čistých hrách viedol už 4:0 a nakoniec triumfoval 6:2, keď premenil hneď prvý mečbal.

"Dnes to bolo veľmi ťažké. Začal výborne, čoho sa dotkol, to mu tam padlo. Servoval, returnoval, triafal všetko k čiaram. Ja som na začiatku nehral nejako zle, ale on hral výborný tenis. Hovoril som si, že to nemôže vydržať celý zápas. Potom som ho dokázal brejknúť a nasledoval tajbrejk. Bol to zlomový moment," povedal Lacko pre oficiálnu stránku turnaja.

"Myslím si, že po prvom vyhratom sete sa trochu zlomil, keď prehral dvakrát servis a už som to v podstate s prehľadom doservoval. Je to jeden z mojich najobľúbenejších turnajov, hrám tu rád. Štvrté finále je super a budem sa snažiť pretaviť ho na tretí titul," povedal Lacko.

Vo finále štvorhry sa z titulu tešili bratia Ken a Neal Skupskí z Veľkej Británie, ktorí zdolali holandsko-chorvátsku dvojicu Sander Arends, Antonio Sančič 5:7, 6:3 a 10:8.

Dvojhra - semifinále:

Lukáš LACKO (8-SR) - Jürgen Zopp (Est.) 7:6 (5), 6:2

Marius Copil (Rum.-4) - Michail Kukuškin (Kaz.-1) 6:3, 3:0 - skreč, Kukuškin odstúpil

Štvorhra - finále:

Ken Skupski, Neal Skupski (V. Brit.) - Sander Arends, Antonio Sančič (Hol./Chor.) 5:7, 6:3, 10:8

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko sa stal finalistom challengeru v Bratislave