Klein: Niekedy som to možno trošku prepálil. Ale na taktike by som nič nemenil

Slovenský tenista Lukáš Klein  v zápase proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi.
Slovenský tenista Lukáš Klein v zápase proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi. (Autor: TASR/AP)
Viktor Kiššimon|19. jan 2024 o 15:45

Pretrváva vo mne smútok, vraví Lukáš Klein.

Slovenský tenista LUKÁŠ KLEIN sa na Australian Open takmer postaral o veľké prekvapenie. Len na svojom druhom grandslamovom turnaji v kariére mal na lopate svetovú šestku Alexandra Zvereva. Podľahol mu po päťsetovej dráme 5:7, 6:3, 6:4, 6:7, 6:7.

Večer po zápaste ste napísali, že rozhovor poskytnete až na druhý deň. Boli ste unavený alebo ste potrebovali viac času na spracovanie emócií po náročnom zápase s Alexandrom Zverevom?

Ani jedno, ani druhé. Mal som ešte nejaký program a potom som už išiel spať. Nebolo to tým, že by som bol nejaký zdrvený po prehratom zápase.

Aká bola prvá emócia, ktorá sa dostavila po poslednej loptičke - hnev, sklamanie, smútok alebo aj hrdosť na to, že ste so svetovou šestkou odohrali úplne vyrovnaný zápas?

Určite to bol smútok, že to nevyšlo. A stále vo mne trošku pretrváva. Časom však určite odznie. Na druhej strane, som naozaj veľmi rád, že som dokázal so Zverevom hrať vyrovnane, a že som ho vedel zatlačiť. Ale stále ma mrzí, že to nedopadlo opačne.

Zaznamenali ste po zápase v Melbourne nejaké ohlasy na váš výkon?

Po zápase som bol iba na masáži a maséri mi hovorili, že to pozerali v televízii. Ak boli nejaké ďalšie, tak sa ku mne nedostali, lebo som sa v areáli dlho nezdržal a ani dnes som tam veľmi nebol.

Čo si z tohto zápasu viete zobrať do budúcnosti?

Asi to, že dokážem odohrať vyrovnaný zápas s kýmkoľvek. To je asi najviac, čo by som si chcel zo súboja proti Zverevovi zobrať. Teší ma fakt, ako dlho som dokázal udržať naozaj vysokú úroveň hry. Mojou ambíciou bude zopakovať to aj v ďalších zápasoch.

Stihli ste ho už analyzovať aj s trénerom Karolom Kučerom?

Áno, už sme sa o zápase rozprávali. Nechcem hovoriť zaňho, ale zhodli sme sa na tom, že to bol kvalitný zápas, a že proti takým silným súperom rozhoduje aj zopár loptičiek. Kritický ku mne nebol.

Pocitovo - boli ste blízko alebo ďaleko od víťazstva?

Veľmi blízko. Najmä vo štvrtom sete. V piatom som musel doťahovať stratu a všetky gemy boli veľmi vyrovnané. Najviac ma mrzí asi tá brejkbalová šanca vo štvrtom sete za stavu 4:4. Ale teraz sa s tým už nedá nič robiť.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Alexander Zverev - Lukáš Klein

Bol moment, napríklad v tajbrejku štvrtého setu, keď sa vám do hlavy začala dostávať myšlienka, že naozaj môžete nad favoritom vyhrať a že ste k tomu blízko?

To nie. Ale bol som si vedomý, že som už blízko a k víťazstvu mi už nechýba veľa. Ale tiež som vedel, že stále potrebujem získať fiftíny a na druhej strane je niekto, kto mi ich len ľahko nedaruje. Preto som si nepripúšťal, že sa to dohrá samo. Stále som si uvedomoval, že do konca je ďaleko.

Čo teda chýbalo na víťazstvo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Klein: Niekedy som to možno trošku prepálil. Ale na taktike by som nič nemenil