Kristína Kučová sa neprihlásila na US Open

Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Kanaďanke Biance Andreescuovej v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne.
Slovenská tenistka Kristína Kučová odvracia loptičku Kanaďanke Biance Andreescuovej v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Wimbledon v Londýne. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. júl 2017 o 22:36

Zo Sloveniek využili právo štartu na US Open Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová.

NEW YORK. Bez renkingovo oprávnenej slovenskej tenistky Kristíny Kučovej bude hlavná súťaž dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open 28. augusta - 10. septembra na tvrdom povrchu v americkom New Yorku.

Dvadsaťsedemročná víťazka singla junioriek na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických 2007 K. Kučová sa zároveň odhlásila z budúcotýždňového podujatia WTA International JiangXi Open na tvrdom povrchu v čínskom Nan-čchangu.

"Nerada by som rozoberala, že čo a ako," uviedla Kristína Kučová v stredu pre agentúru SITA. V ostatnom období mala problémy s pravým kolenom a nevylúčila ani operáciu.

Zo Sloveniek využili rebríčkom k 17. júlu dané právo štartu na US Open Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Jana Čepelová.

Päť hráčok použilo tzv. chránený renking a dostalo sa nad čiaru: Bieloruska Viktoria Azarenková, domáca Sloane Stephensová, Nemky Anna-Lena Friedsamová a Sabine Lisická a austrálska reprezentantka Ajla Tomljanovičová.

Z oprávnených okrem K. Kučovej absentujú aj tehotná domáca hviezda Serena Williamsová, takisto potomka čakajúca Luxemburčanka Mandy Minellová, Nemka Laura Siegemundová, kazašská reprezentantka Jaroslava Švedovová a hostiteľka po operácii kolena Bethanie Matteková-Sandsová.

K 104 akceptovaným tenistkám pribudne 16 kvalifikantiek a 8 držiteliek voľnej karty.

Pozrite si zostrih zápasu medzi Kristínou Kučovou a Johannou Kontaovou

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Kristína Kučová sa neprihlásila na US Open