Cieľom je grandslam a olympiáda. Sinnerov potenciál nemá hraníc, vraví tréner

Taliansky tenista Jannik Sinner.
Taliansky tenista Jannik Sinner. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. dec 2023 o 12:50

Taliansky mladík má za sebou životnú sezónu.

BRATISLAVA. Talianska tenisová hviezda Jannik Sinner chce v budúcom roku zažiť na kurte ešte väčšie úspechy ako v tomto kalendárnom roku.

Ako referuje web tennisworldusa.org, tréner 22-ročného talentovaného hráča Darren Cahill vyhlásil, že so Sinnerom sa na budúci rok budú sústrediť na víťazstvo na niektorom z grandslamov a olympijské hry v Paríži.

Grandslamovým maximom Sinnera, ktorý nedávno priviedol tím Talianska k víťazstvu v Davisovom pohári po 47 rokoch, je semifinále Wimbledonu.

Na ostatných podujatiach tzv. veľkej štvorky najďalej dokráčal do štvrťfinále. Ideálne už budúci rok sa chce zaradiť do menoslovu šampiónov.

„Nie som prekvapený úrovňou, ktorú Jannik Sinner dosiahol v posledných týždňoch,“ povedal Cahill v rozhovore pre denník Corriere dello Sport.

„Stále má veľký priestor na zlepšenie a práve z tohto dôvodu je práca s ním vzrušujúca. Teraz vždy lepšie rozumie hre, ešte viac pozná svoje telo, počúva ho. Sú to malé detaily, ktoré však robia rozdiel,“ dodal austrálsky kouč.

Podľa Cahilla je zo Sinnera silnejší, tvrdší a rýchlejší hráč ako predtým.

„Pevne verím, že Jannik vyhrá grandslamový turnaj, to je cieľ. Neviem kedy, ale je toho schopný. Potrebuje odolnosť, istotu a aj štipku šťastia. Jeho potenciál nemá hranice. Musíme byť dobrí v tom, aby sme na neho nevyvíjali tlak.

Olympijské hry sú pre Jannika, ktorý rád hrá za Taliansko, absolútnou prioritou. Olympiáda je už v našom programe,“ zakončil Cahill.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cieľom je grandslam a olympiáda. Sinnerov potenciál nemá hraníc, vraví tréner