Svetové jednotky nahradia dve bývalé, dostali voľné karty

Belgická tenistka Kim Clijstersová.
Belgická tenistka Kim Clijstersová. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. okt 2021 o 17:46

Chýbať nebude ani prekvapujúca víťazka US Open.

BRATISLAVA. Prestížne tenisové turnaje mužov aj žien v kalifornskom Indian Wells (4.- 17. októbra) poctia svojou prítomnosťou dve bývalé svetové jednotky. Voľné karty dostali Belgičanka Kim Clijstersová a Brit Andy Murray.

Tridsaťosemročná Clijstersová má na konte štyri grandslamové tituly, o štyri roky mladší Murray tri. Najlepší výsledok britského tenistu v Indian Wells sa spája s rokom 2015 a účasťou v semifinále.

Organizátori už skôr informovali, že v známej kalifornskej púštnej oáze sa vďaka voľnej karte predstaví aj senzačná víťazka US Open Emma Raducanová.

V ženskej súťaži však budú chýbať súčasná svetová jednotka Austrálčanka Ashleigh Bartyová aj bývalá líderka rebríčka Japonka Naomi Osaková.

"BNP Paribas Open je môj obľúbený turnaj, preto bolo pre mňa náročné vzdať sa účasti. Myslím si však, že v tejto fáze sezóny si radšej doprajem trochu oddychu s rodinou doma v Austrálii," vyhlásila Ashleigh Bartyová.

Chýbať bude aj mužská svetová jednotka - Srb Novak Djokovič. Víťaz troch zo štyroch tohtoročných grandslamových podujatí sa odhlásil.

"Je mi ľúto, že neuvidím svojich fanúšikov v Indian Wells a nezahrám si v kalifornskej púšti, čo je moje obľúbené miesto," napísal Djokovič na twitteri.

Turnaje v Indian Wells sa mali konať v marci, ale organizátori ich pre koronavírus presunuli na október. Vlani sa v Kalifornii nehralo vôbec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetové jednotky nahradia dve bývalé, dostali voľné karty