Má za sebou zdrvujúce prehry. Djokovič vynechá prestížny turnaj

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|29. sep 2021 o 22:30 (aktualizované 30. sep 2021 o 12:47)

Turnaj v Indian Wells patrí k jeho najobľúbenejším.

LOS ANGELES. Srbský tenista Novak Djokovič sa nepredstaví na októbrovom prestížnom turnaji ATP v Indian Wells. O absencii svetovej jednotky na podujatí informovali v stredu organizátori.

"Sme sklamaní, že Novak sa k nám nebude môcť pripojiť," povedal riaditeľ kalifornského turnaja a niekdajší nemecký tenista Tommy Haas.

Djokovič nehral od prehry vo finále US Open s Rusom Daniilom Medvedevom, ktorý mu prekazil zisk 21. grandslamového titulu i kalendárny Grand Slam.

Okrem toho utrpel prehru aj v semifinále olympijského turnaja s Alexandrom Zverevom a následne nezvládol ani súboj o bronz s Pablom Carreňom-Bustom. Práve olympijské zlato Srbovi chýba v jeho zbierke úspechov. 

V Indian Wells triumfoval päťkrát - v rokoch 2008, 2011, 2014, 2015 a 2016.

"Je mi ľúto, že neuvidím svojich fanúšikov v Indian Wells a nezahrám si v kalifornskej púšti, čo je moje obľúbené miesto," napísal Djokovič na twitteri. 

Turnaj v Indian Wells sa bude hrať od 4. do 17. októbra, pre pandémiu koronavírusu ho presunuli z tradičného marcového termínu. Okrem Djokoviča bude chýbať aj Švajčiar Roger Federer alebo Španiel Rafael Nadal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Má za sebou zdrvujúce prehry. Djokovič vynechá prestížny turnaj