Štýl finálovej súperky dobre pozná, Swiateková hrá v Paríži o tretí titul

Poľská tenistka Iga Swiateková.
Poľská tenistka Iga Swiateková. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. jún 2023 o 20:30

Doposiaľ sa stretli v súťažnom zápase iba raz.

PARÍŽ. Ženská svetová tenisová jednotka Iga Swiateková potrebuje zdolať už len jednu súperku, aby zaznamenala tretí celkový triumf vo dvojhre na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži.

V ceste jej bude stáť Češka Karolína Muchová, ktorá v semifinále prekvapivo vyradila svetovú dvojku Arynu Sabalenkovú z Bieloruska a potvrdila bezchybnú bilanciu proti hráčkam z Top 3 rebríčka WTA.

Swiateková a Muchová sa doposiaľ stretli v súťažnom zápase iba raz.

Bolo to v prvom kole turnaja v Prahe v apríli 2019. Muchová vtedy ako 106. hráčka sveta zdolala o 11 miest vyššie postavenú Swiatekovú 2:1.

Poľka sa však neskôr prepracovala na čelo rebríčka a získala tri grandslamové tituly, kým Češka sa za ten čas posunula na súčasnú 43. priečku.

Obhajkyňa singlového titulu na parížskej antuke uznáva kvalitu finálovej súperky, no rozhodne sa jej nebojí.

VIDEO: Celý zápas Karolína Muchová - Iga Swiateková z roku 2019

"Páči sa mi jej hra. Rešpektujem ju a mám pocit, že dokáže čokoľvek. Má skvelé údery i techniku, dokáže zrýchliť hru a pohybuje sa na kurte akoby bez zábran.

Sledovala som jej zápasy a myslím si, že už poznám jej štýl celkom dobre," vyhlásila 22-ročná rodáčka z Varšavy deň pred sobotňajším finále.

O štyri roky staršia Muchová zatiaľ neprehrala ani jedno z piatich stretnutí v kariére proti hráčke z prvej trojky singlového rebríčka WTA.

"Ukazuje mi to, že dokážem hrať aj proti takým súperkám a zdolať ich," skonštatovala rodáčka z Olomouca.

Pred finále neplánuje upraviť svoj štýl hry: "Nikdy som o tom nerozmýšľala. Myslím si, že takto je to v mojom živote so všetkým. Nechcem sa na niekoho podobať. Užívam si takýto prístup a verím mu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Štýl finálovej súperky dobre pozná, Swiateková hrá v Paríži o tretí titul