Tenis: Husárová má na dosah slovenský rekord

Janette Husárová
Janette Husárová (Autor: SITA)
SITA|22. apr 2008 o 15:07

Janette Husárová môže v súboji s Uzbekistanom prepísať historické tabuľky. V prípade štartu to bude pre ňu už 22. štart v tíme Slovenska v rámci Pohára federácie, čím by sa dostala na 1. miesto pred Karin Habšudovú.

BRATISLAVA 22. apríla (SITA) - Janette Husárová sa predpokladanou účasťou na nedeľňajšej bratislavskej štvorhre proti uzbeckej dvojici stane domácou rekordérkou v Pohári federácie podľa počtu stretnutí SR, do ktorých sa zapojila.

Pre čoskoro 34-ročnú Bratislavčanku (nar. 4. júna 1974) pôjde o 22. takýto duel. Celkovú bilanciu má pozitívnu: 15 jednotlivých úspechov a 12 prehier (6-6 dvojhra, 9-6 štvorhra). Karina Habšudová má na konte 21 účastí.

Od februárovej brnianskej fedcupovej prehry 2:3 s Českom sa deblová majsterka sveta WTA Tour 2002 Husárová predstavila vo štvorhre na piatich turnajoch. "Uhrala som štvrťfinále v Paríži a Dauhe, v Dubaji to bolo horšie. V Amelia Island sme s Poľkou Agnieszkou Radwanskou predviedli dobrý výkon, ale, žiaľ, nestačilo to. Naposledy v Charlestone s Dominikou Cibulkovou to bolo také zvláštne, pretože ona bola zranená, nemala za sebou podrobné vyšetrenia a nechceli sme riskovať. Hru sme prispôsobili tomu, aby sa jej stav nestal vážnejším," zrekapitulovala ostatné mesiace J. Husárová.

Držiteľka 23 deblových titulov mala v minulosti problémy s kolenami, pre ktoré postupne rezignovala na singlové pokračovanie svojej kariéry. "Kolená sú teraz dobré. Dopriala som si pauzu, vynechala som americké turnaje na betóne a začala som sa pripravovať na antukovú časť sezóny," povedala J. Husárová. O plánoch na najbližšie týždne skonštatovala: "V Prahe, Berlíne a Ríme budem hrať štvorhru s Češkou Ivetou Benešovou. Potom uvidím, ako sa dohodnem s inými hráčkami."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Tenis: Husárová má na dosah slovenský rekord