Francúz nezvládol záver zápasu. Jeho správanie pobúrilo fanúšikov

Francúzsky tenista Hugo Gaston.
Francúzsky tenista Hugo Gaston. (Autor: Reuters)
Denisa Veselá|26. júl 2023 o 19:15

Hugo Gaston opäť zaujal v negatívnom zmysle.

BRATISLAVA. Hugo Gaston tento rok priťahuje kontroverzie. Francúzsky tenista sa opäť vyznamenal, tentoraz na turnaji vo Verone skrečoval zápas v momente, keď mal súper tri mečbaly. Na vine nebolo zranenie ani nič podobné.

Svetový hráč číslo 92 zažil podarené dva týždne, keď na nižšom okruhu vybojoval dva tituly. Najprv opanoval challenger v rumunskom meste Jasy, potom triumfoval v talianskom Terste. Tretí titul v rade však nepridá.

Gaston bol druhým najvyššie nasadeným hráčom na turnaji vo Verone.

Prvý set nad Argentínčanom Marcom Trungellitim vyhral 6:3. Ďalšie gemy však už nevyznievali pre Francúza ideálne, druhý set stratil pomerom 2:6.

V treťom rozhodujúcom dejstve prehrával 2:5 a pri vlastnom podaní 0:40. Gaston túto situáciu nezvládol a namiesto dôstojného konca zápasu došiel k sieti ešte pred odohraním mečbalu.

VIDEO: Francúzsky tenista Hugo Gaston nedohral zápas vo Verone

Tento akt nešportového správania v podaní 22-ročného rodáka z Toulouse si všimli desiatky fanúšikov. Na sociálnych sieťach prebiehajú diskusie o tom, že by ATP mala konanie francúzskeho tenistu prešetriť.

Iní sa dožadujú toho, aby sa zakázala možnosť odstúpenia zo zápasu z iných ako zdravotných dôvodov.

Pre niekdajšieho člena najlepšej svetovej šesťdesiatky to nebol prvý tohtoročný incident. Na turnaji v Madride hodil na kurt počas výmeny ďalšiu loptičku.

Táto taktika však Francúzovi akurát tak odľahčila peňaženku, dostal totiž pokutu niekoľko desiatok tisíc eur. V minulosti mal aj problémy s gamblingom.

Hugo Gaston hral na okruhu ATP iba jediné finále, pred dvoma rokmi prehral na antuke v Gstaade s Casperom Ruudom.

Autorka píše pre portál tbtennis.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Francúz nezvládol záver zápasu. Jeho správanie pobúrilo fanúšikov