Finále v Miami malo jednoznačný priebeh. Sinner svojho súpera zničil za 74 minút

Jannik Sinner vo finále v Miami.
Jannik Sinner vo finále v Miami. (Autor: TASR/AP)
TASR, REUTERS|31. mar 2024 o 22:45 (aktualizované 1. apr 2024 o 07:47)

Taliansky tenista sa posunie na druhé miesto rebríčka ATP.

ATP Miami 2024

Finále:

Jannik Sinner (Tal.-2) - Grigor Dimitrov (Bulh.-11) 6:3, 6:1

MIAMI. Taliansky tenista Jannik Sinner triumfoval na turnaji ATP Masters 1000 v Miami.

Druhý nasadený hráč zdolal v nedeľňajšom finále Bulhara Grigora Dimitrova hladko 6:3, 6:1 a v pondelok sa posunie na druhé miesto svetového rebríčka pred Španiela Carlosa Alcaraza.

VIDEO: Zostrih zápasu Sinner - Dimitrov

Pre Sinnera to bol už tretí titul v prebiehajúcej sezóne a druhý na turnajoch Masters v kariére.

V prvom sete zobral súperovi podanie v piatej hre a v deviatej využil druhý brejkbal i setbal. V druhom sete na kurte dominoval a zakončil ho hneď prvým mečbalom.

Tridsaťdvaročný Dimitrov, ktorý v tejto sezóne zažíva kariérnu renesanciu, nemal v druhom sete odpoveď na Sinnerovu bezchybnú hru a po ďalšom brejku, keď jeho bekhend pristál v sieti, prehrával 3:1.

Dimitrov zle zahral nad hlavou a odovzdal Sinnerovi vedenie 5:1 a ani sa nepokúsil naháňať Sinnerov bekhendový winner pri víťaznom bode.

Sinner vyhral 88 percent bodov z prvého podania a trafil 15 winnerov. Titul získal Sinner po tom, čo v predošlých dvoch rokoch prehral vo finále.

"Na semifinále a finále som výrazne zvýšil svoju úroveň, čo som ukázal na kurte a výsledok je samozrejme úžasný. Cítil som, že v dôležitých momentoch podávam naozaj dobre, čo mi dodáva veľa sebavedomia... Fyzicky sa cítim dobre, aj teraz sa cítim sviežo," povedal Sinner.

Šampión Australian Open Sinner, ktorý po minuloročnom úspechu v Kanade získal druhý titul z turnajov Masters 1000, vyhral 25 z posledných 26 zápasov a od minuloročného US Open prehral len trikrát.

Dvadsaťdvaročný tenista v pondelok prevezme post svetovej dvojky od svojho rivala Carlosa Alcaraza a povedal, že vie, že má pred antukovou sezónou cieľ na chrbte.

"Dúfam, že sa mi podarí zlepšiť, pretože súperi si na mňa prídu. Budú hrať uvoľnene, budú udierať väčšie a tvrdšie údery a ja musím byť psychicky pripravený. Teraz prichádza nová kapitola, antuka.

Zvyčajne sa tam trochu trápim, tak uvidíme, čo dosiahnem tentoraz, ale táto sezóna bola takmer perfektná. Nikdy som nečakal, že to bude takto na začiatku roka, ale stalo sa. Teraz už len žijem týmto momentom," povedal.

Sinner, ktorý pochádza zo severotalianskej dediny San Candido, povedal, že je pre neho veľkou cťou byť najvyššie postaveným Talianom v histórii tohto športu.

"Byť číslom dva je neuveriteľný úspech. Pochádzam z veľmi normálnej rodiny. Môj otec stále chodí do práce, mama tiež, takže toto by určite nikto nečakal. Je skvelé byť v tejto pozícii," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finále v Miami malo jednoznačný priebeh. Sinner svojho súpera zničil za 74 minút