Rodičia utekali pred vojnou, on hral tenis, aby študoval. Teraz môže vyhrať US Open

Americký tenista Frances Tiafoe.
Americký tenista Frances Tiafoe. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|8. sep 2022 o 13:25

Frances Tiafoe si zahrá v semifinále US Open.

BRATISLAVA. Po zápase začne víťazne tancovať a jeho obrovskú úprimnú radosť prezrádzajú aj slzy v očiach.

Američan Frances Tiafoe predvádza na US Open životné výkony a domáce publikum ho zbožňuje. Najskôr vyradil Rafaela Nadala a po víťazstve nad Andrejom Rubľovom je už v semifinále.

"Tak toto je šialené, pred 24 hodinami som dosiahol najväčšie víťazstvo svojho života a teraz ďalšia obrovská výhra," hovoril dojatý po zápase.

Druhý set dokonca vyhral unikátnym spôsobom 7:0 v tajbrejku. "To bol najlepší tajbrejk, aký som v živote hral," zasmial sa na tlačovej konferencii.

Chcel by vyhrať

Divákov privádza do šialenstva. Je prvým americkým mužom od Andyho Roddicka v roku 2006, ktorý sa na domácom grandslamovom turnaji dostal do semifinále.

"Ešte nám zostávajú dva, ešte dva," povzbudzoval divákov po zápase. Naznačoval tak, že na titul potrebuje ešte vyhrať dva zápasy.

Tiafoe je 26. tenistom sveta. V kariére vyhral iba jeden menší turnaj v roku 2018 v Delray Beach. Nikdy predtým na grandslamovom turnaji či ani na prestížnom podujatí série Masters 1000 nebol v semifinále.

Tohtoročné US Open nemá výrazného favorita. Ale meno Tiafoe by zrejme netipoval na víťaza nikto. Televízny expert stanice Eurosport Alex Corretja si myslí, že Američan má reálnu šancu vyhrať turnaj.

"Podľa mňa so semifinále nie je vôbec spokojný. Cíti, že by mohol prejsť celú cestu. Hrá tu výborne, veľmi inteligentne," hodnotil bývalý španielsky tenista.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Frances Tiafoe - Andrej Rubľov


"Ukazuje neskutočnú sebadôveru. Vidieť to na tom, ako rýchlo po odskoku hrá loptičky. Je to výborné hlavne na príjme," pridala sa ďalšia expertka Eurosportu Barbara Schettová.

Na tlačovej konferencii dostal priamu otázku, či cíti, že tohtoročné US Open je iné a že má šancu vyhrať. Djokovič na turnaji nehrá, Nadala sám vyradil. "Jasné, chcel by som to tu zvládnuť celé. Cítim, že všetci sú v tejto situácii po prvý raz, tak ako ja," priznal.

Kľúčový boj proti rasizmu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rodičia utekali pred vojnou, on hral tenis, aby študoval. Teraz môže vyhrať US Open