Česko bude hostiť finále prestížnej súťaže, o titul zabojujú aj Slovenky

České tenistky po víťazstve v Pohári federácie 2018.
České tenistky po víťazstve v Pohári federácie 2018. (Autor: TASR)
TASR|27. aug 2021 o 15:00

Podujatie sa malo pôvodne konať v Budapešti.

LONDÝN. Finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej sa uskutoční 1. - 6. novembra v Prahe. V piatok to oznámila Medzinárodná tenisová federácia (ITF). 

O trofej pre víťazky bývalého Pohára federácie budú na tvrdom povrchu v O2 aréne bojovať aj slovenské tenistky, ktoré si postup vybojovali ešte vo februári 2020, keď v domácom prostredí zdolali Veľkú Britániu. 

V základnej skupine stretnú s USA a Španielskom. Finále sa pôvodne malo konať v apríli 2020 v Budapešti, dvakrát ho však odložili pre pandémiu koronavírusu.

"Je mi cťou, že Česká republika bude hostiť finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Som si istý, že ITF spolu s Českým tenisovým zväzom a ostatnými partnermi usporiadajú veľkolepú udalosť.

Chcel by som poďakovať vláde Českej republiky za podporu športu všeobecne, vrátane tenisu a finále BJK Cupu v Prahe," uviedol Ivo Kaderka, prezident Českého tenisového zväzu. 

Zmena usporiadateľskej krajiny zároveň znamená, že bývalý hostiteľský štát Maďarsko nahradí v A-skupine Kanada, najvyššie umiestnená víťazná krajina v play-off Billie Jean King Cupu v apríli tohto roku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Česko bude hostiť finále prestížnej súťaže, o titul zabojujú aj Slovenky