Thiem sa vrátil na kurty po deviatich mesiacoch, čaká ho však ďalšia pauza

Dominic Thiem.
Dominic Thiem. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. mar 2022 o 10:22

Po zápase sa začal cítiť zle.

VIEDEŇ. Rakúsky tenista Dominic Thiem odohral v utorok prvý zápas po deväťmesačnej prestávke spôsobenej zranením, no po prehre s Argentínčanom Pedrom Cachinom na challengeri v španielskej Marbelle mal pozitívny test na COVID-19 a čaká ho ďalšia súťažná pauza.

Rakúšan na sociálnych sieťach informoval, že sa po zápase začal cítiť zle, nemal dobrú noc a objavili sa u neho mierne príznaky ochorenia. Test zo stredajšieho rána u neho odhalil nákazu koronavírusom.

Dvadsaťosemročného víťaza US Open 2020 vlani vyradili z hry problémy so zápästím a rukou. Nútene pauzoval od júna 2021. Niekdajšia svetová trojka je v súčasnosti až na 50. mieste rebríčka ATP.

Thiem sľubne rozbiehal kariéru a z mladej generácie výrazne konkuroval dvojici Novak Djokovič a Rafael Nadal.

Bol finalistom Australian Open (2020) a Rolland Garros (2018, 2019). Svoje štvrté grandslamové finále premenil na titul, keď v roku 2020 na US Open vo Flushing Meadows zdolal v piatich setoch Nemca Alexandra Zvereva.

Na challengeri v Marbelle sa okrem Thiema vrátil do súťažného diania aj Švajčiar Stan Wawrinka, nestačil však na Švéda Eliasa Ymera 2:6, 4:6.

Trojnásobný grandslamový šampión a po boku krajana Rogera Federera zlatý zo štvorhry na OH 2008 v Pekingu sa na kurty vrátil po ročnej absencii, ktorú spôsobila operácia nohy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Thiem sa vrátil na kurty po deviatich mesiacoch, čaká ho však ďalšia pauza