Tenis: Davenportovej úspešný návrat vo dvojhre

Americká tenistka Lindsay Davenportová sa pozerá na svetelnú tabuľu počas tenisového turnaja WTA na Bali proti Grékyni Eleni Daniilidouovej v indonézskom Nusa Dua 11. septembra 2007.
Americká tenistka Lindsay Davenportová sa pozerá na svetelnú tabuľu počas tenisového turnaja WTA na Bali proti Grékyni Eleni Daniilidouovej v indonézskom Nusa Dua 11. septembra 2007. (Autor: TASR)
SITA|11. sep 2007 o 18:22

NUSU DUA 11. septembra (SITA, AP, AFP) - Po pondelňajšom úspechu vo štvorhre po boku Slovenky Daniely Hantuchovej zaznamenala americká tenistka Lindsay Davenportová v utorok víťazný návrat na dvorce vo ...

NUSU DUA 11. septembra (SITA, AP, AFP) - Po pondelňajšom úspechu vo štvorhre po boku Slovenky Daniely Hantuchovej zaznamenala americká tenistka Lindsay Davenportová v utorok víťazný návrat na dvorce vo dvojhre takmer presne tri mesiace po pôrode a 51 týždňov po svojom predchádzajúcom singlovom zápase. Bývalá svetová jednotka zdolala v stretnutí 1. kola na turnaji WTA Tour Commonwealth Bank Tennis Classic na indonézskom ostrove Bali piatu nasadenú Grékyňu Eleni Daniilidouovú za len 45 minút hladko 6:2, 6:2. V 2. kole si zmeria sily s kvalifikantkou Juliou Dittyovou, svojou krajankou. Davenportová zahrala 9 es a získala posledných 20 fiftínov vstupného dejstva.

"Dnešný výkon predčil moje očakávania. Vzhľadom na okolnosti by som však žiarila od šťastia aj v prípade prehry, pretože leitmotívom naozaj bol ten návrat. Z minulosti viem odhadnúť, čoho som schopná. Ak zostanem zdravá, potom by som si mohla počínať dobre," povedala 31-ročná rodáčka z kalifornského Palos Verdes, ktorá 10. júna priviedla na svet syna Jaggera v manželstve s investičným bankárom Jonathanom Leachom. "Stále som trochu mimo. Predsa, sú to len tri mesiace. Potrebujem zapracovať na pohybe," vyhlásila držiteľka 51 singlových titulov a v tomto smere rekordérka medzi aktívnymi

Trojnásobná grandslamová víťazka naposledy účinkovala vo dvojhre v septembri 2006 v Pekingu. V júli sa zapojila do diania v americkej profesionálnej Svetovej lige tímov ako členka družstva Sacramento Capitals. Na okruh WTA sa vo štvorhre vrátila už pred US Open, a to 22. augusta na turnaji v New Havene. Spolu s krajankou Lisou Raymondovou doplatili na náročný žreb a podľahli líderkám renkingu Care Blackovej zo Zimbabwe a Američanke s juhoafrickým pôvodom Liezel Huberovej. Davenportová pricestovala do Indonézie so synčekom, ale aj svojou mamou Ann, sparingartnerom a pestúnkou.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Davenportovej úspešný návrat vo dvojhre