Benčičová: V Trnave hovorím iba po slovensky

Na snímke švajčiarsky tenista Roger Federer a Belinda Bencicová s víťaznou trofejou po výhre vo finále Hopmanovho pohára.
Na snímke švajčiarsky tenista Roger Federer a Belinda Bencicová s víťaznou trofejou po výhre vo finále Hopmanovho pohára. (Autor: TASR/AP)
Andrej Bučko|11. jan 2018 o 16:36

Švajčiarska tenistka má slovenské korene. Keď trénuje v trnavskej akadémii, býva u babky.

Tenisový Hopmanov pohár v Perthe pozná už päť víťaziek so slovenským pôvodom – Karina Habšudová vyhrala po boku Karola Kučeru (1998), Martina Hingisová s Rogerom Federerom (2001), Daniela Hantuchová s Dominikom Hrbatým (2005), Dominika Cibulková s Hrbatým (2009) a tento rok Belinda Benčičová s Federerom.

Jej otec i starý otec hrali hokej, dedo dokonca za Slovan popri Golonkovi a Dzurillovi. Bývalá svetová sedmička vlani po operácii zápästia klesla až na 318. miesto rebríčka.

Musela sa predierať malými turnajmi, ale štyri z nich vyhrala a od návratu má skóre 28:3. Vlani na Australian Open vyfasovala v 1. kole majsterku Serenu Williamsovú, teraz jej sestru Venus.

Aký je to pocit vyhrať Hopmanov pohár po boku takého velikána ako Roger Federer?

„Úžasný. Už vlani sme mali k víťazstvu blízko. Teraz sme zahrali znovu na vysokej úrovni a ešte sme dosť pridali v mixe.“

Keď ste boli na kurte, Federer vás na lavičke veľmi povzbudzoval. Motivovalo vás to?

„Veľmi mi pomohlo, že sa tak radoval a snažil sa povzbudzovať. Občas sme si cez týždeň spolu zatrénovali. Bola som síce trochu nervóznejšia, keď pozeral moje zápasy, ale veľmi ma to potešilo a veľa som sa mohla naučiť. Kto by nechcel mať na lavičke takého kouča?“

Zdá sa, že Federer sa obklopuje samými Slovenkami. V roku 2001 vyhral Hopmanov pohár s košickou rodáčkou Hingisovou, za manželku má bojnickú rodáčku Mirku Vavrinecovú, teraz získal trofej s vami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Benčičová: V Trnave hovorím iba po slovensky