Ženské finále na Australian Open je známe, nenasadená Poľka končí

Aryna Sabalenková.
Aryna Sabalenková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|26. jan 2023 o 13:31 (aktualizované 26. jan 2023 o 13:36)

Sabalenková bude súperkou Rybakinovej.

Australian Open 2023

Ženy - dvojhra - semifinále:

Aryna Sabalenková (Biel.-5) - Magda Linetteová (Poľ.) 7:6 (1), 6:2

MELBOURNE. Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková bude súperkou Kazašky Jeleny Rybakinovej vo finále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne.

V druhom štvrtkovom semifinále zdolala v pozícii nasadenej päťky Poľku Magdu Linetteovú 7:6 (1), 6:2. V sobotu bude bojovať o prvý singlový grandslamový titul.

V zápase medzi Sabalenkovou a Linetteovou videli diváci od začiatku kvalitný tenis plný razantných výmen od základnej čiary.

Bieloruska prehrávala 0:2, no následne otočila na 3:2 a o prvom sete rozhodol tajbrejk. V ňom dominovala Sabalenková, ktorá dovolila uhrať súperke iba jediný bod.

Sabalenková ťažila z kvalitného podania, po ktorom dokázala Linetteovú zatlačiť do defenzívy. V druhom dejstve si Sabalenková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

VIDEO: Mečbal zo zápasu Sabalenková - Linetteová

V tomto roku ťahá 10-zápasovú víťaznú šnúru, pričom ešte nestratila ani set. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide.

"Som nadšená, že som zvíťazila a postúpila do finále Australian Open. Magda podala skvelý výkon. Ďakujem všetkým, ktorí zostali takto dlho v Aréne Roda Lavera, atmosféra bola fantastická," tešila sa Sabalenková.

"Nezačala som najlepšie, ale v tajbrejku som našla správny rytmus. Išla som si po víťazné údery a hrala som výborný tenis. Už sa teším na finále.

Jelena je úžasná tenistka, hrá super agresívne, vyhrala už grandslamový turnaj. Bude to boj," povedala v pozápasovom rozhovore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ženské finále na Australian Open je známe, nenasadená Poľka končí