Djokovič, Medvedev a Zverev sú favoritmi. Nole sa o účasti stále nevyjadril

V roku 2020 zvíťazil v Melbourne vo dvojhre mužov Novak Djokovič.
V roku 2020 zvíťazil v Melbourne vo dvojhre mužov Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. dec 2021 o 13:57

Australian Open vyžaduje očkovanie.

BRATISLAVA. Novak Djokovič údajne stále nevzdáva svoju účasť na Australian Open v Melbourne (17. - 30. 1. 2022).

A to aj napriek tomu, že najlepší svetový tenista odmieta zverejniť svoj očkovací status, resp. sa už odhlásil z prípravného ATP Cupu v Sydney.

Na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny už srbský tenisový velikán deväťkrát zvíťazil vo dvojhre. Ak by počet svojich titulov zaokrúhlil na desať, stal by sa s 21 titulmi najúspešnejším hráčom mužskej grandslamovej histórie.

Dosiaľ sa o tento honor delí so Švajčiarom Rogerom Federerom a Španielom Rafaelom Nadalom.

V účasť 34-ročného Belehradčana v Melbourne stále veria aj bookmakeri britskej spoločnosti Bet365, ktorí ho zaradili ako hlavného favorita na zisk titulu.

Djokovič podľa nej vstúpi do turnaja s kurzom 11/8 na víťazstvo. Jeho najväčšími vyzývateľmi by mali byť Rus Daniil Medvedev s kurzom 2,0 a Nemec Alexander Zverev s 11/4.

Práve Medvedev a Zverev uštedrili Djokovičovi dve najväčšie prehry v jeho inak famóznom roku 2021.

Medvedev ho zdolal vo finále US Open v New Yorku a nedovolil mu dovŕšiť tzv. kalendárny Grand Slam, čiže triumfy na všetkých štyroch grandslamových turnajoch v jednom roku.

Zverev predtým zastavil Djokoviča v semifinále olympijského turnaja v Tokiu a prekazil mu zisk premiérového olympijského zlata.

"Ani my, hráči, nevieme, ako sa nakoniec rozhodne a či bude hrať na Australian Open. Za seba však hovorím, že budem veľmi rád, ak sa Nole predstaví v Melbourne," uviedol Srb Dušan Lajovič.

Australian Open sa stane vôbec prvým grandslamovým turnajom, ktorý bude od hráčov vyžadovať povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Djokovič, Medvedev a Zverev sú favoritmi. Nole sa o účasti stále nevyjadril