Zápas trval len 62 minút. Bartyová je krok od vytúženého titulu

Austrálska tenistka a svetová jednotka Ashleigh Bartyová.
Austrálska tenistka a svetová jednotka Ashleigh Bartyová. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jan 2022 o 10:50

Austrálčanka deklasovala svoju americkú súperku.

Australian Open 2022

Dvojhra žien - semifinále:

Ashleigh Bartyová (Aus.-1) - Madison Keysová (USA) 6:1, 6:3

MELBOURNE. Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová postúpila prvýkrát v kariére do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.

Svetová jednotka zdolala Američanku Madison Keysovú za hodinu a dve minúty hladko 6:1, 6:3. O svoj tretí grandslamový titul zabojuje 25-ročná Austrálčanka s úspešnejšou z dvojice Danielle Collinsová - Iga Swiateková.

Najvyššie nasadená hráčka brejkla americkú súperku hneď v prvom geme úvodného setu. Keysová potom síce dokázala znížiť na 1:2, ale v ďalšom priebehu na to nenadviazala a prvé dejstvo prehrala jednoznačne 1:6.

Začiatok druhého bol o niečo vyrovnanejší. Za stavu 2:2 mala Keysová viaceré šance na zisk brejku, ktoré však nevyužila a následne stratila podanie. Austrálčanka zápas už pohodlne dotiahla do víťazného konca.

"Podmienky boli dnes naozaj náročné, hralo sa trochu pomalšie, ale snažila som sa prispôsobiť. Madison dokáže vziať človeku zápas, ktorý má pevne v rukách. Musela som sa snažiť zostať v hre," povedala priamo na kurte Bartyová.

Dvadsaťpäťročná tenistka sa stala od roku 1980 prvou hráčkou z hostiteľskej krajiny, ktorá sa prebojovala do finále dvojhry v Melbourne.

Naposledy sa to podarilo Wendy Turnbullovej, ktorá v boji o titul podľahla reprezentantke Československa Hane Mandlíkovej 0:6, 5:7. Austrálčania čakajú na domácu šampiónku od roku 1978, od úspechu Chris O’Neilovej.

Predchádzajúce dva grandslamové tituly získala súčasná svetová jednotka v roku 2019 na Roland Garros a vlani vo Wimbledone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zápas trval len 62 minút. Bartyová je krok od vytúženého titulu