Schmiedlová si zaspomína na Roland Garros, žreb bol krutý aj pre Plíškovú

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jan 2024 o 07:50

Schmiedlová doposiaľ mladú Američanku nezdolala.

MELBOURNE. Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v prvom kole dvojhry na Australian Open proti štvrtej nasadenej Američanke Cori Gauffovej.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Melbourne. S vlaňajšou šampiónkou US Open má slovenská tenistka negatívnu bilanciu 0:2.

Minulý rok s ňou prehrala v osemfinále Roland Garros v Paríži a v máji 2022 na turnaji WTA v Madride, oba duely sa hrali na antuke.

Schmiedlová je jedinou Slovenkou, ktorá sa predstaví v ženskom singli. Viktória Hrunčáková i Rebecca Šramková vypadli v prvom kole kvalifikácie.

Atraktívny bude duel medzi svetovou jednotkou Poľkou Igou Swiatekovou a držiteľkou titulu z roku 2020 Američankou Sofiou Keninovou.

Bielorusku Arynu Sabalenkovú čaká na úvod kvalifikantka a tretia nasadená Kazaška Jelena Rybakinová sa stretne s Češkou Karolínou Plíškovou.

Najvyššie nasadený obhajca titulu v mužskej dvojhre Srb Novak Djokovič i turnajová trojka Rus Daniil Medvedev začnú proti kvalifikantom.

Djokovič si v prípade postupu do druhého kola zmeria sily s víťazom austrálskeho súboja medzi Alexeiom Popyrinom a Marcom Polmansom.

V semifinále môže 24-násobný grandslamový šampión v aréne Roda Lavera naraziť na štvrtého nasadeného Janika Sinnera, ktorý je v tej istej časti pavúka.

Turnajová dvojka Španiel Carlos Alcaraz odštartuje úvodné podujatie veľkej štvorky duelom proti francúzskemu veteránovi Richardovi Gasquetovi.

Alcarazov krajan Rafael Nadal sa odhlásil z Australian Open pre zranenie (mikrotrhlina v svale, pozn.), ktoré utrpel na turnaji ATP v Brisbane.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová si zaspomína na Roland Garros, žreb bol krutý aj pre Plíškovú