Schmiedlová nemala v súboji jednotiek šancu. Získala iba päť gemov

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. nov 2021 o 20:54 (aktualizované 2. nov 2021 o 21:03)

Slovensko hrá s USA 1:1 na zápasy.

Pohár Billie Jean Kingovej - finálový turnaj (Praha)

C-skupina:

Slovensko - USA 1:1 x

Danielle Collinsová - Anna Karolína Schmiedlová 6:3, 6:2

Shelby Rogersová - Viktória Kužmová 4:6, 4:6

PRAHA. Slovenské tenistky hrajú vo svojom druhom zápase C-skupiny na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej v Prahe s USA po dvojhrách nerozhodne 1:1.

O vyrovnávajúci bod pre americké farby sa v súboji tímových jednotiek postarala Danielle Collinsová, ktorá zdolala Annu Karolínu Schmiedlovú hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:2.

O víťazovi tak rozhodne záverečná štvorhra, v ktorej by mali Slovenky nastúpiť s tandemom Viktória Kužmová, Tereza Mihalíková.

Slovenky poslala v prvej dvojhre do vedenia v súboji s favorizovaným 18-násobným víťazom prestížnej tímovej súťaže Kužmová.

So Shelby Rogersovou si poradila za 86 minút 6:4 a 6:4, keď v oboch setoch zvrátila nepriaznivé skóre 1:3.

Slovenky po prehre v pondelkovom úvodnom dueli so Španielskom 1:2 potrebovali v utorok USA zdolať, aby sa udržali v hre o prienik do semifinále. Medzi elitné kvarteto sa prebojujú iba víťazi štyroch trojčlenných skupín.

Tridsiata hráčka sveta Collinsová mala proti Schmiedlovej impozantný vstup do stretnutia, keď v prvých troch hrách stratila iba dve loptičky a bleskovo sa ujala vedenia 3:0. Náskok si potom držala až do koncovky dejstva, v ktorej premenila hneď svoj prvý setbal.

Ani vstup do druhého setu nervózne pôsobiacej slovenskej hráčke nevyšiel, v maratónskom prvom geme síce odvrátila tri brejkbaly Collinsovej, ten štvrtý však Američanka premenila.

Reprezentantka USA na dvorci naďalej dominovala, súperku opätovne brejkla aj v tretej hre a hladký náskok 4:0 z rúk nepustila. Schmiedlová sa v celom zápase, ktorý trval 67 minút, nedostala ani k jedinej brejkbalovej príležitosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Schmiedlová nemala v súboji jednotiek šancu. Získala iba päť gemov