Murray v Paríži nebude štartovať a sezóna sa pre neho skončila

Andy Murray sa vrátil na kurt.
Andy Murray sa vrátil na kurt. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. okt 2017 o 21:34

Brit má problém s bedrami.

BRATISLAVA . Britský nedávny líder svetového rebríčka tenistov vo dvojhre Andy Murray sa odhlásil z turnaja ATP World Tour Masters 1000 Rolex na tvrdom povrchu v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy (30. októbra - 5.novembra).

Znamená to, že pre 30-ročného rodáka zo škótskeho Dunblane sa táto sezóna predčasne skončila. Zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada totiž v tejto chvíli figuruje na nepostupovej 13. pozícii v súvislosti s londýnskym koncosezónnym šampionátom Nitto ATP Finals (12. - 19. novembra).

Dvojnásobný olympijský víťaz a držiteľ troch grandslamových singlových titulov Andy Murray už začiatkom septembra v komuniké na facebooku uviedol, že svoje problémy s bedrami konzultoval s viacerými špecialistami a rozhodnutie predčasne uzavrieť súťažný ročník by podľa nich bolo z nadčasového hľadiska najvhodnejšie.

Napriek indispozícii plánuje absolvovať exhibičnú benefičnú akciu so Švajčiarom Rogerom Federerom 7. novembra v škótskom Glasgowe.

Murray 12. júla prehral s Američanom Samom Querreym vo štvrťfinále Wimbledonu na tráve v Londýne, odvtedy absentuje v dianí.

V pondelok 21. augusta ho na čele singlového renkingu ATP vystriedal Španiel Rafael Nadal. Brit vo svojom prvom funkčnom období panoval 41 týždňov od 7. novembra 2016.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray v Paríži nebude štartovať a sezóna sa pre neho skončila