Odhlásil sa na poslednú chvíľu. Murray na Wimbledone nenastúpi vo dvojhre

Andy Murray
Andy Murray (Autor: TASR/PA via AP)
TASR|2. júl 2024 o 12:50

Predstaví sa iba vo štvorhre po boku brata Jamieho.

LONDÝN. Britský tenista Andy Murray sa odhlásil z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Dvojnásobný šampión na tráve All England Clubu (2013 a 2016) sa nedokázal dať zdravotne do poriadku po nedávnej operácii chrbta.

Svoje rozhodnutie oznámil pred utorňajším duelom 1. kola, keď mal nastúpiť proti Čechovi Tomášovi Macháčovi. Murray sa však predstaví vo štvorhre po boku svojho staršieho brata Jamieho. Informovala o tom agentúra AFP.

"Žiaľ, napriek tomu, že Andy od operácie pred vyše týždňom neuveriteľne tvrdo pracoval na svojom zotavení, prijal veľmi ťažké rozhodnutie, že tento rok nebude hrať dvojhru.

Ako si viete predstaviť, je nesmierne sklamaný, ale potvrdil, že bude hrať vo štvorhre s Jamiem a teší sa na to, že si vo Wimbledone naposledy zahrá," uviedol Murrayho tím.

Tridsaťsedemročný niekdajší prvý hráč svetového rebríčka ATP už v júni uvažoval, že sa nezúčastní vo Wimbledone. Na predchádzajúcom turnaji v Londýne skrečoval v 2. kole zápas s Austrálčanom Jordanom Thompsonom za stavu 1:4 v prvom sete pre zranenie nohy.

Počas zápasu si vyžiadal ošetrenie v oblasti bedra a pravého kolena. Predtým v 1. kole zdolal Alexeia Popyrina z Austrálie 6:3, 3:6, 6:3. Bol to jeho 1000. zápas v kariére.

Murray by sa však mohol predstaviť na olympijskom turnaji v Paríži. Brit získal na OH 2012 v Londýne zlatú medailu vo dvojhre a o štyri roky neskôr v Riu de Janeiru dokázal triumf obhájiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Odhlásil sa na poslednú chvíľu. Murray na Wimbledone nenastúpi vo dvojhre