Molčan potreboval na postup tri sety, v Bratislave zabojuje o finále

Alex Molčan.
Alex Molčan. (Autor: TASR)
TASR|16. jún 2023 o 20:35

V náročnom zápase zdolal Čecha Tomáša Macháča.

Bratislava Open 2023

Dvojhra - štvrťfinále:

Alex Molčan (SR-1) - Tomáš Macháč (ČR) 7:6 (5), 3:6, 6:1

Tomas Barrios Vera (Čile) - Jakub Menšík (ČR) 4:6, 6:1, 6:3

Vitalij Sačko (Ukr.) - Federico Coria (Arg.-3) 4:6, 7:5, 6:3

Dimitar Kuzmanov (Bulh.) - Jerome Kym (Švajč.) 7:5, 6:4

BRATISLAVA. Slovenský tenista Alex Molčan postúpil na antukovom challengeri Bratislava Open vo dvojhre medzi najlepších štyroch.

Vo štvrťfinále zdolal v pozícii turnajovej jednotky Čecha Tomáša Macháča 7:6 (5), 3:6, 6:1. V boji o postup do finále bude jeho súper Bulhar Dimitar Kuzmanov, ktorý zvíťazil nad Švajčiarom Jeromom Kymom 7:5, 6:4.

Molčan a jeho český súper v prvom sete výborne podávali. Obaja si podržali servis a rozhodnúť musel tajbrejk. Najvyššie nasadený hráč využil hneď prvý setbal a zvíťazil tesným rozdielom 7:5.

Druhý set priniesol odlišný vývoj. Molčan síce hneď na úvod prelomil podanie Macháča, no od stavu 2:0 mal hernú krízu. Prehral päť gemov v sérii, keď dvakrát stratil podanie a Čech získal set v pomere 6:3.

Aj v treťom sete Molčan získal hneď úvodné podanie súpera, no tentokrát už drámu neumožnil a súperovi povolil jedinú hru.

VIDEO: Alex Molčan hodnotí štvrťfinále na Bratislava Open 2023

"Bol to náročný zápas. Vedel som, že Tomáš hrá kvalitne. Snaží sa hrať rýchlo, chodí na sieť. V druhom sete mi začala tiecť krv z nosa, neviem prečo.

Dýchal som iba ústami, bolo to nekomfortné. Vatu som si dal potom preč a dokázal sa sústrediť iba na tenis. Proti Kuzmanovovi som už nastúpil dva roky dozadu, je to klasický antukár, veľa drží loptu.

Môj výkon tu stúpa, zajtra chcem predviesť taký, aby som tu mohol vyhrať," povedal podľa oficiálnej stránky turnaja Molčan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Molčan potreboval na postup tri sety, v Bratislave zabojuje o finále