Radwanská uvažuje o konci karéry, operácia jej podľa lekárov nepomôže

Agnieszka Radwanská.
Agnieszka Radwanská. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. nov 2018 o 12:22

Poľskú tenistku trápi zranenie nohy.

VARŠAVA. Poľská tenistka Agnieszka Radwanská má za sebou náročné obdobie. Potom ako rok 2016 skončila na treťom mieste v renkingu WTA nasledoval rebríčkový pád.

V závere vlaňajšej sezóny jej patrila 28. priečka. Ročník 2018 sa pre ňu skončil už v septembri po turnaji v kórejskom Soule, dôvodom bolo zranenie nohy.

"Ani operácia by mi podľa lekárov nepomohla," uviedla v súčasnosti 75. hráčka poradia WTA pre televíznu stanicu Eurosport a dodala:

"Bolí to rovnako či nosím topánky s vysokým opätkom alebo športovú obuv. Moja noha je už tak zničená behom, že už nikdy nebude ako predtým."

Problém sa stáva chronickým

"Aj uprostred noci ma dokážu prebudiť kŕče. Už mi nepomáhajú ani injekcie, plazmové či kortizolové," dodala 29-ročná tenistka.

Bývalá svetová dvojka by sa rada vrátila na kurty, no súčasný zdravotný stav ju núti premýšľať aj o konci kariéry. Podľa vlastných slov sa rozhodne v novembri. ,

"Najbližšie budem tráviť veľa času rehabilitáciou a snahou dostať sa do stopercentnej formy. Najbližšie týždne ukážu, či budem schopná vrátiť sa do súťažného diania v blízkej budúcnosti alebo či vôbec, " skonštatovala finalistka Wimbledonu z roku 2012.

Rozhodnutie bude na nej

Svoj pohľad pridal aj jej tréner Tomasz Wiktorowski.

"Iba ona vie, čím všetkým si prešla v nedávnej dobe, akým problémom musela čeliť. Nemôžem povedať, či bude pokračovať od úvodu novej sezóny alebo od Wimbledonu. V hre je veľa možností," poznamenal.

Informácie priniesol portál tennisworldusa.org.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Radwanská uvažuje o konci karéry, operácia jej podľa lekárov nepomôže