Šarapovová získala svoj prvý titul po návrate, ovládla turnaj v Číne

Ruská tenistka Maria Šarapovová (vpravo) pózuje s trofejou po víťazstve nad Bieloruskou Arinou Sobolenkovou (vľavo).
Ruská tenistka Maria Šarapovová (vpravo) pózuje s trofejou po víťazstve nad Bieloruskou Arinou Sobolenkovou (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. okt 2017 o 10:47

Ruska získala celkovo už svoj 36. titul na okruhu WTA.

TCHIEN-TIN. Ruská tenistka Maria Šarapovová získala svoj prvý singlový titul po takmer dva a pol roku. V nedeľu triumfovala na turnaji WTA v čínskom Tchien-tine zdolaním Bielorusky Ariny Sobolenkovej za 125 minút 7:5, 7:6 (8).

Päťnásobná grandslamová šampiónka Šarapovová získala prvý titul na okruhu WTA od 17. mája 2015, keď sa radovala na antuke v Ríme. Celkovo má v kariére na konte 36 triumfov vo dvojhre.

O jedenásť rokov mladšia Sobolenková absolvovala svoje prvé finále na hlavnej profesionálnej úrovni.

WTA Tchien-tin - finále:

Maria Šarapovová (Rus.) - Arina Sobolenková (Biel.) 7:5, 7:6 (8)

Tridsaťročná držiteľka voľnej karty Šarapovová musela v obidvoch setoch otáčať nepriaznivý stav. V prvom dejstve zaostávala už 1:4, ale dokázala zrovnať skóre a neskôr za stavu 6:5 pri vlastnom podaní premenila druhý setbal.

V druhom sete to pre ňu vyzeralo ešte horšie, prehrávala už 1:5 a súperka podávala na víťazstvo. Šarapovová však nepripustila tretí set, vyhrala päť hier po sebe a hoci ju Sobolenková brejkla v dvanástom geme, v tajbrejku sa jej napokon podarilo zvíťaziť.

Ruska sa na okruh WTA vrátila po 15-mesačnom treste za doping koncom apríla v Stuttgarte. Práve tam slávila dosiaľ jedinú semifinálovú účasť, v ďalšej časti sezóny laborovala so zranením stehenného svalu a ruky.

Po triumfe v Tchien-tine sa v rebríčku WTA posunie na 57. miesto, Sobolenková sa po životnom turnaji prvýkrát objaví v elitnej stovke, figurovať bude v ôsmej desiatke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovová získala svoj prvý titul po návrate, ovládla turnaj v Číne