Tatar rozhodol o pohári, médiá ho tlačia do NHL

(Autor: TASR/AP)
TASR|19. jún 2013 o 12:15

Tomáš Tatar sa stal ako prvý Slovák najužitočnejším hráčom play off AHL.

SYRACUSE. Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo získali Calderov pohár, trofej pre víťazný klub nižšej zámorskej súťaže American Hockey League (AHL).

Ich tím Grand Rapids Griffin vyhral v noci na stredu nad ľade Syracuse Crunch v šiestom dueli finálovej série 5:2 a na konečnej zápasovej výslednici 4:2 mal leví podiel Tatar.

Reprezentačný krídelník dal dva góly, jeden na strane domácich strelil Richard Pánik. Tatara ako prvého slovenského hokejistu v tejto "farmárskej" obdobe NHL zvolili za MVP, teda najužitočnejšieho hráča play off.

Detroitské médiá po vyvrcholení sezóny v AHL zdôraznili, že Tatar bol pre Griffin nenahraditeľný a pred Red Wings neprehliadnuteľný. Podľa nich by sa mal v detroitskom tíme NHL upevniť už nastálo a už v budúcej sezóne môže patriť ku kľúčovým hráčom.

V tej uplynulej odohral za Red Wings 18 zápasov základnej časti a dal v nich 4 góly (7 bodov). V predchádzajúcom ročníku, keď sa stal aj vicemajstrom sveta, dal gól v 9 vystúpeniach v NHL.

Teraz vo vyraďovacej fáze AHL nastrieľal v 24 dueloch 16 gólov. V rozhodujúcom zápase dal najprv v presilovke na 2:1 a potom počas power play súpera do prázdnej bránky na 4:2. Trofej Jacka A. Butterfielda má tak prvý slovenský podpis, v predchádzajúcom menoslove sa trblietajú najmä mená známych brankárov, Michal Neuvirth, Carey Price, Passi Nurminen, Antero Niitymäki, Wade Flaherty, či Olaf Kölzig.

Viac o zápase čítajte TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Tatar rozhodol o pohári, médiá ho tlačia do NHL