Szarka odohrá stý zápas. Len tých gólov je málo, priznáva

Ákos Szarka (vpravo) odohrá jubilejný stý zápas.
Ákos Szarka (vpravo) odohrá jubilejný stý zápas. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. apr 2016 o 14:03

V najvyššej súťaži odohral deväťdesiatdeväť zápasov, strelil v nich osemnásť gólov. Ákos Szarka bude v drese Dunajskej Stredy čeliť Slovanu Bratislava, v ktorom pôsobil od mládežníckych kategórií.

DUNAJSKÁ STREDA. Futbalový útočník FC DAC 1904 Dunajská Streda Ákos Szarka vstúpi v sobotu do klubu "stovkárov". Nie v počte ligových gólov, ale zatiaľ len v počte štartov v najvyššej slovenskej súťaži.

Jubilejný stý zápas odohrá proti svojmu bývalému klubu ŠK Slovan Bratislava, v ktorom pôsobil od mládežníckych kategórií.

20120421_fut_slovan_vion_zm_28k_e_006091_res.jpg

Ákos Szarka (vpravo) si v minulosti obliekal dres Slovana Bratislava. FOTO - TASR.

"Stovka je pekné číslo, azda ešte bude narastať. Verím, že bude stúpať aj číslo v kolónke gólov, lebo tých doterajších osemnásť je málo," citoval oficiálny web DAC pred sobotňajším zápasom Szarku.

"V tejto sezóne by som chcel moje konto ešte čo najviac zveľadiť, no prvoradé je, aby sa darilo tímu. Proti Slovanu nás čaká plný dom a elektrizujúca atmosféra. Verím, že nás budú fanúšikovia celý zápas podporovať. Spolu to zvládneme a získame tri body,“ dodal. V tomto ročníku je s deviatimi gólmi najlepším strelcom dunajskostredského mužstva.

Szarka v tomto roku ešte neskóroval. Naposledy sa presadil 20. novembra 2015 v zápase proti Michalovciam. Dal dva góly.

Dvadsaťpäťročný zakončovateľ strelil všetkých osemnásť ligových gólov za Dunajskú Stredu, ktorej dres si doteraz obliekol v 53 stretnutiach.

V aktuálnej sezóne si stý prvoligový štart pripísali aj ďalší dvaja dunajskostredskí hráči - Erik Pačinda (v 7. kole) a Branislav Ľupták (v 18. kole).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Szarka odohrá stý zápas. Len tých gólov je málo, priznáva