Svet je plný Einsteinov, ktorí spochybňujú moju prácu, tvrdí Mourinho

Jose Mourinho musel čeliť kritike verejnosti.
Jose Mourinho musel čeliť kritike verejnosti. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|23. sep 2016 o 17:20

Manchester hostí majstrovský Leicester, Arsenal privíta Chelsea. V sobotu sa hrajú v Premier League dva veľké hity.

BRATISLAVA. Pred sezónou minul Manchester United na nákup posíl viac ako stoosemdesiat miliónov eur, iba mestský rival z City ich vo svete investoval viac. Tím prevzal José Mourinho, jeden z najuznávanejších trénerov súčasnosti. Očakávania na najslávnejší klub Anglicka sú obrovské, zatiaľ sa však nenapĺňajú. Posledné dva ligové zápasy United prehral a v súťaži je až siedmy.  

„Mali sme zlý týždeň a svet je hneď plný Einsteinov. Hneď sa pokúsili spochybniť mojou šestnásťročnú trénerskú kariéru, spochybniť neuveriteľnú históriu klubu Manchester United a len vyťahujú jeden zlý týždeň s tromi zlými výsledkami,“ citujú britské média Mourinha.

Namiesto toho, aby hviezdne trio Zlatan Ibrahimovič, Paul Pogba a Wayne Rooney tiahlo tím nahor, ich spolupráca zatiaľ vôbec nefunguje. Podľa britských médií a futbalových expertov si na ihrisku skôr zavadzajú.

V posledných zápasoch Manchester ničia chyby a zlé výkony jednotlivých hráčov. Kapitán Rooney má ďaleko k svojej niekdajšej forme. Pogba rozhodne nepotvrdzuje pozíciu najdrahšieho futbalistu planéty. Ibrahimovič dal v piatich zápasoch štyri góly, čo je skvelá bilancia, ale vyčítajú mu, že nehrá dodatočne tímovo a málo bráni.

Je Rooney problém?

„Rooney je problém pre Mourinha i trénera Anglicka Sama Allardycea. Ak by United trénoval Pep Guardiola, okamžite by ho posadil na lavičku,“ povedal pre denník Daily Mail bývalý hráč Celticu Glasgow Chris Sutton.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Svet je plný Einsteinov, ktorí spochybňujú moju prácu, tvrdí Mourinho