Šventa z pražskej Slavie lanári Red Bull Salzburg

SITA|26. máj 2009 o 17:14

V utorkovom článku českého denníka Sport sa objavili úvahy, či blížiaci sa žreb predkola Ligy majstrov (LM) nemôže skomplikovať rokovania funkcionárov úradujúceho rakúskeho majstra Red Bull Salzburg o angažovaní 23-ročného slovenského reprezentanta v služ

PRAHA. bách Slavie Praha Dušana Šventa.

Bolo by asi nežiaduce, aby Pražania posilnili potenciálneho súpera v najprestížnejšej futbalovej súťaži, z ktorej plynú miliónové zisky. "Takto otázka vôbec nestojí," citoval v utorok Sport slová Karola Csontóa zo spoločnosti Sport Invest International: "Zatiaľ nič nie je dohodnuté, lebo v hre sú aj ďalšie štyri kluby."

Slovenský stredopoliar v lete 2007 mal prestúpiť do anglického klubu Derby Country za 84 miliónov českých korún, no ťažké zranenie kolena Švetna nevyradilo iba z tejto lukratívnej ponuky, ale donútilo ho na pol roka od futbalu nútene oddychovať. Odvtedy jeho cena klesla a podľa najnovších informácií by do Salzburgu mal ísť za 1,5 milióna eur, čo predstavuje približne 40 miliónov českých korún. "Ani o tejto čiastke by som ešte nechcel špekulovať. Všetko je zatiaľ otvorené," opäť zahmlieva Karol Csontó. Dušan Švento prišiel v lete 2005 do Slavie z MFK Ružomberok, kde s ligovým futbalom začínal.

Nachádzate sa tu:
Domov