Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
12.05.2024, Skupina B
5 - 1
2:0, 1:0, 2:1
Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko

Poliaci statočne vzdorovali, favorit na zlato ich zlomil až v závere

Hokejisti Švédska sa tešia po góle Erika Karlssona (vľavo) v zápase proti Poľsku na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (8)
Hokejisti Švédska sa tešia po góle Erika Karlssona (vľavo) v zápase proti Poľsku na MS v hokeji 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. máj 2024 o 22:31

Hokejisti Švédska dnes zdolali Poľsko na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina B

Švédsko - Poľsko 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Góly: 4. M. Johansson (Hedman, Karlsson), 7. Raymond (Kempe), 33. Karlsson (Burakovsky, M. Johansson), 55. Burakovsky (Dahlin, Olofsson), 56. Karlsson (Hedman) - 43. Lyszczarczyk.

Rozhodcovia: Tscherrig (Švajč.), Campbell (Kan.) – Wyonzek (Kan.), Nikulainen (Fín.), vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 8425 divákov.

Švédsko: Gustavsson - Karlsson, Hedman, Dahlin, Brodin, Heed, Pettersson, Bengtsson - Raymond, Eriksson Ek, Kempe - Burakovsky, Holmberg, M. Johansson - Zetterlund, Lundeström, Olofsson - Froden, L. Johansson, Grundström

Poľsko: Zabolotny - Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Kostek, Dronia - Wronka, Pasiut, Zygmunt, Bryk, Górny - Michalski, Dziubinski, Macias - Fraszko, Pas, Lyszczarczyk - Krezolek, Walega, Urbanowicz

OSTRAVA. Hokejisti Švédska zvíťazili nad reprezentantmi Poľska 5:1 v nedeľňajšom zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave 2024.

Na šampionáte bodovali naplno aj vo svojom druhom zápase, a tak sú na čele skupiny s dvojbodovým náskokom pred druhým Lotyšskom.

Poliaci predviedli sympaticky výkon a v niektorých pasážach sa dokázali favoritovi na zlato vyrovnať. V tretej tretine znížili na 1:3 a definitívne ich zlomili až dva zlepené góly počas štvorminútového oslabenia.

Švédom pomohol vydarený úvod, keď už v siedmej minúte viedli 2:0. V zápase sa presadili aj hviezdy NHL ako Lucas Raymond, Andre Burakovsky či Erik Karlsson, ktorý prekonal poľského gólmana hneď dvakrát.

Švédi odohrajú ďalší zápas na šampionáte v pondelok od 20.20 proti Nemecku, Poliaci si v utorok od 20.20 zmerajú sily s Francúzmi.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Švédsko - Poľsko na MS v hokeji 2024

I. tretina:

Švédi od prvých minút napĺňali úlohu favorita, často hrali s pukom a neustále hrozili Poliakom. Pokoj im dodal gól Marcusa Johanssona.

Ten padol po nešťastnom teči poľského hráča, na ktorý nadviazal v 7. minúte Raymond, keď zblízka zužitkoval prihrávku Kempea pred odkrytú bránku - 2:0.

II. tretina:

V druhej časti sa Poliaci ubránili švédskemu tlaku počas oslabenia, následne nevyužili presilovku a po nej inkasovali. Kapitán Švédov Karlsson prestrelil brankára Zabolotného tvrdou strelou z prvej.

Fotogaléria zo zápasu Švédsko - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina A)

III. tretina:

V úvode tretej časti sa po chybe súpera dostal do brejku Lyszczarczyk, najskôr neuspel, no pokusom spoza bránky prekvapil Gustavssona - 3:1.

Dráma sa však nekonala, keďže Švédi dvomi gólmi potrestali vylúčenie Górného na 2+2 minúty. Najskôr Burakovsky v 55. minúte upravil na 4:1 a krátko na to Karlsson zakončil ofenzívny výpad po prihrávke Hedmana - 5:1.

Hlasy po zápase

Erik Karlsson, kapitán Švédska, v zápase 2+1: "Keď sa povie Poľsko a hokej, nejde to vždy ruka v ruke, ale majú dobrý hokejový tím. Odohrali dobrý zápas, sťažili nám to a vytvorili si niekoľko dobrých šancí. Bol to zábavný, ale aj kvalitný zápas. Sme spokojní s tým, že sme v ňom zvíťazili a získali body do tabuľky."

Alan Lyszczarczyk, útočník, strelec poľského gólu: "Každý vie, s akým cieľom sme sem prišli. Chceme zostať v tejto kategórii aj na budúci rok. Máme pred sebou ešte niekoľko zápasov, ktoré sú pre nás dôležité, takže sa musíme uistiť, že takto budeme hrať aj naďalej."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Poliaci statočne vzdorovali, favorit na zlato ich zlomil až v závere