Svatoš si zahrá KHL. Na kontrakte sa dohodol s Omskom

Marek Svatoš
Marek Svatoš (Autor: sita)
Ondrej Gajdoš, SITA|28. sep 2010 o 13:35

Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš podpísal v utorok zmluvu s tímom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Avangard Omsk.

Agentúrny článok ol nahradený autorským textom SME

OMSK, BRATISLAVA. Útočník Marek Svatoš je po Pavlovi Demitrovi ďalším slovenským hokejistom, ktorý sa v tejto sezóne presťahoval z NHL do KHL. Bývalý hráč Colorada podpísal včera v Omsku kontrakt s Avangardom. Ústrednou postavou ruského klubu je Čech Jaromír Jágr.

„Zmluva je zatiaľ iba na rok, ale ak bude Marek predvádzať dobré výkony, je možné, že ju predĺžime na dlhšie obdobie," povedal pre Sovietsky sport generálny manažér Omska Anatolij Bardin.

Pritom to ešte v sobotu vyzeralo, že z pôsobenia slovenského hokejistu v Omsku nič nebude. Kanadská televízia TSN síce hovorila o prestupe ako o hotovej veci, samotné vedenie účastníka KHL ale tieto správy dementovalo.

Svatoš odohral v NHL šesť sezón, všetky za Colorado. Vlaňajšia mu príliš nevyšla, trápili ho zranenia. V 54 zápasoch zaznamenal iba 7 gólov a pridal 4 asistencie. V máji nastúpil za Slovensko na majstrovstvách sveta v Nemecku.

„Každá sezóna je iná," bránil novú posilu generálny manažér. „Marek je výborný hokejista a verím, že to u nás dokáže. Vlani sa mu v Colorade nedarilo aj preto, že si nerozumel s vedením klubu. V predchádzajúcich ročníkoch zahral veľmi solídne. Je to rýchly, agresívny krídelník. Práve takého potrebujeme."

Vlani hral Svatoš v tíme Avalanche s Martinom Škoulom, český obranca je teraz v zostave Omska. Práve s ním sa košický rodák radil, keď dostal ponuku z miliónového mesta na Sibíri vzdialeného od Moskvy vyše 2500 km.
Avangard prehral posledné dva zápasy na ľade Dinama Moskva (1:3) a v Novosibirsku (1:2 sn), v tabuľke Východnej konferencie je na 7. mieste. Pred príchodom Svatoša klub prepustil kanadského obrancu Brendana Bella.

Dvadsaťosemročný Slovák by mohol hral v útoku s českými spoluhráčmi Červenkom a Jágrom. „Netreba predbiehať," stopol prognózy Bardin. „Zostava je záležitosťou trénera Summanena."

Svatoš je v tejto sezóne 25. slovenským hráčom v Kontinentálnej hokejovej lige. Tréner národného tímu Slovenska Glen Hanlon bude mať pre MS 2011 základ mužstva práve z klubov KHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Svatoš si zahrá KHL. Na kontrakte sa dohodol s Omskom