Svatoš na MS nejde, tím opustia Dej a Cebák

(Autor: TASR)
TASR|9. apr 2011 o 21:06

Na Švédov ešte nebudú k dispozícii Bartečko a Nagy, titul oslavujúci Košičan Dravecký by však mal byť súčasťou Hanlonovho tímu.

TRENČÍN. Slovenský hokejový útočník Marek Svatoš sa pre zranenie nepredstaví na blížiacom sa domácom svetovom šampionáte.

"Marek Svatoš nie je na tom zdravotne tak, aby mohol hrať. Mal otras mozgu a to nie je to najhoršie. Bojuje so zranením nohy a pravdepodobne pôjde aj na operáciu."

"Verím, že v budúcnosti sa opäť objaví v reprezentácii. Pre Mareka je to nešťastie, no na druhej strane je to príležitosť pre niekoho iného," oznámil to po sobotňajšom víťaznom zápase nad Rakúskom (5:3) reprezentačný tréner Glen Hanlon..

Hanlon počíta aj s Draveckým

Kanadský kormidelník tiež informoval o zmenách v súčasnej nominácii, tím budúci týždeň čaká dvojkolo Euro Hockey Challenge v Košiciach proti Švédsku.

"Z tímu sme uvoľnili dvojicu hráčov Rastislava Deja a Juraja Cebáka. Momentálne sa snažíme dovolať Vladimírovi Draveckému, no zatiaľ ho nevieme nájsť," s úsmevom skonštatoval Kanaďan.

Na východe ešte nenastúpia skúsení Ľuboš Bartečko a Ladislav Nagy zo švédskeho klubu MoDo, bojujúceho v baráži o účasť v budúcom ročníku Elitserien:

"Posledný zápas majú v sobotu večer, takže budúci týždeň ešte nebudú hrať. Nebolo by to múdre, zo Švédska prídu až v pondelok alebo utorok. Laco hral niekoľko posledných týždňov so zranením chrbta a chcem, aby boli stopercentne v poriadku," dodal Hanlon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Svatoš na MS nejde, tím opustia Dej a Cebák