Svatoš do Ruska nejde, Omsk poprel dohodu

Marek Svatoš.
Marek Svatoš. (Autor: SITA)
Sportnet|25. sep 2010 o 07:24

Kanadský server tvrdí, že Marek Svatoš odchádza z Colorada do ruského Omska. Manažér Avangardu to však popiera.

NEW YORK. Vedenie tímu Kontinentálnej hokejovej ligy Avangard Omsk dementovalo informácie, že už podpísalo zmluvu so slovenským útočníkom Marekom Svatošom.

V noci na sobotu informoval internetový server kanadskej televízie TSN, že Marek Svatoš sa sťahuje zo zámorskej NHL do Ruska. V novom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy mal 28-ročný krídelník obliekať dres Avangardu Omsk, v piatok údajne podpísali ročný kontrakt.

"Už som o tom čítal na internete. Nemôžem pochopiť, odkiaľ sa zobrali tieto správy. Aj preto sa to nedá komentovať," povedal generálny manažér Avangardu Anatolik Bardin.

Podľa servera AllHockey.ru však vedenie Omsku čoskoro podpíše novú zmluvu s jedným legionárom. Podľa jedného z agentov sa teraz manažment Avangardu rozhoduje medzi Svatošom a Čechom Petrom Sýkorom.

Svatošovi po skončení posledného ročníka vypršal platný kontrakt s Coloradom. Do profiligy ho Avalanche draftovali v roku 2001. Svatoš počas celej svojej kariéry v profilige hrával za Colorado Avalanche. V 330 zápasoch za Avalanche zaznamenal 171 bodov za 98 gólov a 73 asistencií. V minulej sezóne sa mu však príliš nedarilo, keď v 54 dueloch získal iba 11 bodov (7+4).

V drese slovenskej reprezentácie si Svatoš zahral na ZOH 2006 v Turíne, kde Slovensko obsadilo piate miesto. Na MS 2010 v Nemecku zaznamenal v drese Slovenska v šiestich dueloch dva body (1+1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Svatoš do Ruska nejde, Omsk poprel dohodu