Surový ide hrať hokej so supertímom, Chára zasa srdcom

TASR|26. apr 2007 o 19:06

Moskva 26. apríla (TASR) - Moskva je určite atraktívnou destináciou, ale slovenskí hokejisti idú do nej predovšetkým hrať hokej. "To nás láka, nie mesto.

Keď si budeme chcieť pozrieť Moskvu, pôjdeme sem na dovolenku," zdôrazňuje pred štartom MS Tomáš Surový. Univerzálny útočník má aj univerzálne zručnosti mimo ľadu a keď mu nejaká chýba, nájde si pomoc. V prípade ruského jazyka má na to spoluhráča: "Martin Štrbák. On je Rus..."

Podľa Surového sa v Moskve skladá schopný tím, posilnený charizmou hviezd NHL: "Príchodom týchto superhráčov očakávania fanúšikov sa zvýšia a aj ciele samotného tímu. Ale najprv treba spraviť nasledujúci krok a nie rozmýšľať nejako ďaleko dopredu." Aj brankár Jaroslav Halák má dobrý pocit. Je to správne mužstvo a keď ešte prídu posily z NHL, bude to podľa neho super. Aj takéto tímy sa však musia koncentrovať na zápasy proti papierovo slabším súperom a on s tým problém nemá: "Dokážem sa vyhecovať, majstrovstvá sveta sú majstrovstvá sveta, je to pre mňa česť.

V podobnom duchu hovorí aj kapitán Zdeno Chára. Muž, ktorý chce hrať so srdcom a nemysliac vôbec na svoju pozíciu v tíme. Či už na tú morálnu, alebo hernú, konkrétne v presilovkách: "Samozrejme, že ja môžem hrať na modrej i pred bránkou, ale to už nechám na pána Šuplera, kde ma chce využiť. Navyše si myslím, že po príchode hráčov z NHL sa tie formácie ešte pomenia. Ja hrám moju hru, za Slovensko, nie za to, čo mám na drese. Myslím, že aj ostatní. Keby sme sa všetci snažili hrať všetko, tak nikdy nič nedosiahneme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Surový ide hrať hokej so supertímom, Chára zasa srdcom