PSG zdramatizoval boj o titul v Ligue 1. Nie je dôvod na paniku, vraví tréner Lille

Hráči Paríž St. Germain.
Hráči Paríž St. Germain. (Zdroj: SITA/AP)
TASR|17. máj 2021 o 12:28

Lille a PSG bojujú o titul, teoretickú šancu má aj AS Monaco.

PARÍŽ. Paríž Saint-Germain sa do posledného kola drží v hre o titul v najvyššej francúzskej futbalovej súťaži.

Obhajca trofeje zvíťazil v nedeľnom domácom súboji 37. kola Ligue 1 nad Stade Reims 4:0 a znížil manko na lídra OSC Lille na jeden bod.

V derniére však potrebuje, aby sa výsledkový scenár z uplynulého víkendu zopakoval, pokiaľ chce získať desiaty titul a vyrovnať sa v historickej tabuľke Olympique Marseille a AS Saint-Etienne.

Tréner Lille nespoznával mužstvo

Lille mohlo spraviť zásadný krok k zisku šiestemu primátu v klubovej histórii a prvému od roku 2011, ak by zvíťazilo doma nad Saint-Etienne. V takom prípade by si udržalo trojbodový náskok na čele tabuľky.

Duel sa však skončil bezgólovou remízou, ktorá vracia do hry PSG. "Stále sme prví, nie je žiadny dôvod na paniku. Posledný krok býva najťažší, dnes sme sa o tom presvedčili na vlastnej koži.

Vôbec však nepochybujem o tom, že to budúcu nedeľu zvládneme. Optimizmom ma napĺňa aj skutočnosť, že hráme vonku, kde v tejto sezóne dosahujeme podstatne lepšie výsledky ako na domácom ihrisku," povedal kapitán Lille Jose Fonte.

Jeho slová potvrdzuje štatistika, Lille je na ihriskách súperov najlepší tím celej súťaže. Iba raz prehralo a pripísalo si až trinásť výhier. V poslednom kole sa predstaví v Angers, ktorému už prakticky o nič nejde, PSG nastúpi rovnako vonku proti zachraňujúcemu sa Brestu.

"Nespoznával som moje mužstvo. Začali sme bojazlivo, potom sa naša hra zlepšila, ale stále to bolo v našom podaní sotva priemerné. Musíme tento zápas hodiť za hlavu. Vieme, že musíme vyhrať v Angers," vyhlásil kouč Lille Christophe Galtier.

V hre je teoreticky aj AS Monaco

Na výhre PSG 4:0 nad Reims sa podieľali štyria rôzni strelci. Jeden gól zaznamenal aj Kylian Mbappe, ktorý si s 26 zásahmi upevnil pozíciu na čele tabuľky strelcov. Celkovo to bol už jeho 40. gól v sezóne.

"Najdôležitejšia vec v živote a vo futbale je neprestávať veriť. Musíme zostať naplno koncentrovaní pre prípad, že Lille nezvládne posledný krok.

Stať sa to môže a my musíme byť pripravení túto šancu využiť. Predtým nás však čaká finále Francúzskeho pohára, v ktorom chceme uspieť a získať trofej," poznamenal kouč PSG Mauricio Pochettino.

Francúzsky titul ešte za málo pravdepodobných okolností môže získať aj tretí tím tabuľky AS Monaco, ktorý musí v sezónnej derniére proti Lens zabodovať naplno a súčasne dúfať, že Lille a PSG svoje zápasy prehrajú.

V prípade rovnosti bodov rozhoduje o postavení v tabuľke celkové skóre, jasne najlepšie ho spomedzi trojice kandidátov na titul má PSG.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»PSG zdramatizoval boj o titul v Ligue 1. Nie je dôvod na paniku, vraví tréner Lille