Hráči so zámorským potenciálom predlžili zmluvy v Slovane

Marián Studenič a Brendan Ranford v drese Slovana Bratislava.
Marián Studenič a Brendan Ranford v drese Slovana Bratislava. (Autor: SITA)
SITA|2. nov 2020 o 15:35

Čaká sa na vývoj situácie v NHL či AHL.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Marián Studenič predĺžil zmluvu s extraligovým Slovanom Bratislava o ďalšie dva mesiace.

"Pôvodný kontrakt vypršal včera o polnoci, nový znie predbežne do 31. decembra 2020. Ďalšie pôsobenie Studeniča, Durného a Leeho v Slovane bude závisieť od vývoja zámorských súťaží NHL/AHL," napísali zástupcovia Slovana na sociálnej sieti Facebook.

Marián Studenič v úvode aktuálnej sezóny odohral za Slovan päť stretnutí s bilanciou 3 góly a 1 asistencia.

Slovanu sa upísal v polovici augusta s tým, že v ňom bude hrať až do začiatku predsezónnych kempov klubov NHL. V zámorí patrí organizácii New Jersey Devils.

Dvadsaťdvaročný rodák z Holíča sa so Slovanom pripravoval aj pred augustovým podpisom zmluvy.

V uplynulej sezóne nižšej zámorskej súťaže AHL 2019/2020 zaznamenal v drese Binghamtonu Devils 17 bodov za 9 gólov a 8 asistencií v 37 zápasoch. New Jersey ho draftovalo v roku 2017 zo 143. miesta.

Na MS 2019 v Košiciach Studenič odohral všetkých sedem zápasov v slovenskom tíme a ako nováčik na tomto fóre si pripísal 5 bodov za 1 gól a 4 asistencie.

Rovnako ako Studenič aj brankár Roman Durný a kanadský obranca Cam Lee sú v Slovane len krátkodobo a do zámoria odídu, keď sa začne boj o miesta v kádroch klubov NHL na nový ročník.

Jeho štart sa aktuálne predpokladá na 1. januára 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hráči so zámorským potenciálom predlžili zmluvy v Slovane