Rehák-Štefečeková bojovala o víťazstvo, vo finále musel rozhodnúť až rozstrel

Zuzana Rehák-Štefečeková.
Zuzana Rehák-Štefečeková. (Autor: TASR)
TASR|11. mar 2023 o 13:54

Slovenská strelkyňa bojovala vo finále s Austrálčankou Penny Smithovou.

Svetový pohár v Dauhe

Ženy - trap - finále:

1.

Penny Smithová

Austrália

28, rozstrel: 1

2.

Zuzana Rehák-Štefečeková

Slovensko

28, rozstrel: 0

3.

Alicia Kathleen Goughová

USA

20

4.

Fatima Galvezová

Španielsko

11

5.

Shreyasi Singhová

India

21

6.

Silvana Stancová

Taliansko

18

44. (kvalif.)

Emma Kortišová

Slovensko

108

45. (kvalif.)

Jana Špotáková

Slovensko

107

DAUHA. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková získala na podujatí Svetového pohára v katarskej Dauhe striebro v trape.

Jej boj o víťazstvo s Penny Smithovou rozhodol až rozstrel, ktorý Austrálčanka vyhrala 1:0. Tretie miesto obsadila prekvapivo Američanka Alicia Kathleen Goughová.

Rehák-Štefečeková si v medailovej súťaži udržovala celý čas mierny náskok pred súperkami. Na záverečnom 35. terči mala všetko vo vlastných rukách a v prípade úspešnej streľby by slávila zisk dvanásteho zlata zo SP v kariére.

Tridsaťdeväťročná strelkyňa však zaváhala a nevyšiel jej ani následný rozstrel, v ktorom minula prvý terč a musela sa uspokojiť so striebrom.

Vo vyraďovačke obsadila prvé miesto s 20 presnými ranami aj keď jej vôbec nevyšiel úvod – minula trikrát z piatich pokusov.

Dokázala sa však skoncentrovať a nakoniec bola najlepšia zo štvorice strelkýň – do finále postúpila spolu s Goughovou. V kvalifikácii bola šiesta, keď trafila 119 zo 125 terčov.

Menej sa darilo jej krajanke Emme Kortišovej, ktorej nevyšla najmä sobotňajšia časť kvalifikácie – minula 17 z 50 terčov.

Dohormady nazbierala 108 bodov, obsadila 44. priečku a na postup jej chýbalo desať zostrelených holubov. Hneď za ňou skončila ďalšia Slovenka Jana Špotáková, ktorá mala na konte o bod menej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Rehák-Štefečeková bojovala o víťazstvo, vo finále musel rozhodnúť až rozstrel