Pred OH má výbornú formu. Rehák Štefečeková suverénne zvíťazila

Zuzana Rehák Štefečeková.
Zuzana Rehák Štefečeková. (Autor: TASR)
TASR|13. jún 2024 o 16:25

V kvalifikácii takmer vyrovnala vlastný rekord.

Svetový pohár v športovej streľbe

finále trapu žien v Lonate:

1.

Zuzana Rehák Štefečeková

Slovensko

45

2.

Fatima Galvezová

Španielsko

41

3.

Catherinne Skinnerová

Austrália

31

4.

Lucy Charlotte Hallová

Taliansko

25

5.

Silvana Stancová

Taliansko

20

6.

Jana Špotáková

Slovensko

16

LONATO. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková zvíťazila v trape žien na podujatí Svetového pohára v talianskom Lonate.

Vo štvrtkovom finále zostrelila 45 terčov a suverénne triumfovala pred Fatimou Galvezovou zo Španielska (41). Jana Špotáková obsadila šieste miesto, keď vo finále vypadla ako prvá s nástrelom 16 terčov.

Rehák Štefečeková nenašla premožiteľku ani v kvalifikácii, v ktorej netrafila iba jeden terčík a takmer vyrovnala svoj vlastný svetový rekord (125).

Suverénne si počínala aj v následnom finále, keď od začiatku viedla.

Ako tak sa na ňu doťahovala iba Galvezová, no olympijská víťazka z Tokia si prvé miesto postrážila a vyhrala o štyri body.

Tretia skončila Austrálčanka Catherinne Skinnerová. Špotáková bola v kvalifikácii piata s nástrelom 117 bodov. V úvode finále však minula štyri zo šiestich terčov a stratu už nedokázal dobehnúť.

"S výsledkami počas tohto roka a hlavne počas uplynulých dvoch víkendov som veľmi spokojná. Dnes som dosiahla na 124 bodov, dobre som sa popasovala aj s výslednou číselnou hodnotou, čo pre nás býva niekedy veľmi ťažké.

Vo finále som si už robila svoju robotu a podarilo sa mi udržať si hlavu v koncentrácii. Toto bola posledná skúška pred Parížom a myslím, že vyšla na výbornú.

Kiež by aj Paríž takto vyšiel, ale to je ešte ďaleko," povedala po pretekoch Rehák Štefečeková podľa Slovenského streleckého zväzu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Pred OH má výbornú formu. Rehák Štefečeková suverénne zvíťazila