Pomohol zachrániť Štrbákovi život. Igor Daniš opísal momenty hrôzy

Miroslav Štrbák.
Miroslav Štrbák. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|15. jan 2022 o 10:32 (aktualizované 15. jan 2022 o 10:36)

V zlomovej chvíli podržal Štrbáka zásah tímového kolegu.

BRATISLAVA. Začiatok roka priniesol v slovenskej komunite zmiešaných bojových umení hroznú správu.

Miroslav Štrbák, jeden z najlepších slovenských bojovníkov, začiatkom januára skolaboval na tréningu.

Tridsaťdvaročný Štrbák bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice. Podľa nedávnych informácií jeho brata už Miroslav dýcha samostatne bez pomoci prístrojov.

K tomu, ako prebiehali prvé chvíle po infarkte slovenského bojovníka sa najnovšie vyjadril jeho kolega z Octagon Fighting Academy Igor Daniš.

Momenty hrôzy, aj duchaprítomnosť kolegu

Bol to práve úspešný bojovník thajského boxu, ktorý našiel Štrbáka ako prvý a okamžite mu podal prvú pomoc.

„Chalani mali zápasnícky tréning, ja som mal silový vo vedľajšej miestnosti. Išiel som si ešte zaboxovať do boxovacieho vreca, po jednom kole som zbadal Mira sedieť pri stene. Šiel som za ním a zistil som, že nesedí, ale je opretý o stenu a nemá vedomie.

Zakričal som na chalanov, skúsil som, či Miro dýcha, či má tep a nemá zapadnutý jazyk. Dýchal veľmi ťažko, tep som mu ani nenahmatal, jazyk zapadnutý nemal,“ uviedol Daniš pre portál Sport24.sk.

Duchaprítomnosť Daniša sa v kritickej chvíli ukázala ako podstatná vec. Spolu s ďalšími bojovníkmi potom počkali do príchodu rýchlej záchrannej služby.

„Nevedel som poriadne vyhodnotiť, či mám ísť 30 stlačení ku 2 vdychom, alebo 5 ku 1. Nakoniec som nad tým prestal rozmýšľať a povedal som si, že je lepšie robiť niečo ako nič a zvolil som metódu 5 ku 1. Improvizoval som, robili sme to až do príchodu prvej pomoci,“ zakončil.

Štrbák naposledy bojoval v klietke minulý rok v januári, keď na turnaji Oktagon 21 zdolal tesne na body Karola Ryšavého.

Z 30 profesionálnych súbojov má Štrbák na konte 19 výhier, 10 prehier a jednu remízu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pomohol zachrániť Štrbákovi život. Igor Daniš opísal momenty hrôzy