Truksa zostal pri stolnotenisovej reprezentácii žien, mužov povedie Šereda

Tréner reprezentácie žien v stolnom tenise Jaromír Truksa.
Tréner reprezentácie žien v stolnom tenise Jaromír Truksa. (Autor: TASR)
TASR|11. sep 2024 o 14:31

Truksa bude trénovať ženy na najbližšie dvojročné obdobie.

BRATISLAVA. Trénerom slovenskej stolnotenisovej reprezentácie žien bude naďalej Jaromír Truksa.

Mužský národný tím povedie Peter Šereda a na poste tretieho trénera v rámci Národného stolnotenisového centra v Bratislave zatiaľ zostal Tomáš Jančí. Informoval o tom Slovenský stolnotenisový zväz (SSTZ).

"Truksa sa stal trénerom na najbližšie dvojročné obdobie od 1. septembra 2024 do 31. augusta 2026. V prípade Šeredu s Jančím je dohoda, že zastávajú spomenuté posty zatiaľ do konca tohto kalendárneho roka. Všetci od začiatku septembra pracujú v normálnom režime," vysvetlil predseda SSTZ Anton Hamran.

Podľa neho bude musieť výkonný výbor rozhodnúť, aký bude ďalší postup - či sa vypíše nové výberové konanie alebo sa po štvormesačnom období bude pokračovať v súčasnom zložení na dvoch dočasných postoch.

V rámci výberového konania boli v hre na obsadenie postov reprezentačných trénerov aj zahraniční adepti.

"Najväčší problém v ich prípade bol v tom, že oni nemohli garantovať svoju prítomnosť minimálne počas dvadsiatich dní v mesiaci. Máme silnú garnitúru mladých hráčov a chceme, aby tréneri vedeli s nimi pracovať na dennej báze.

Aj preto sme sa rozhodli, že to dočasne vyriešime takto," vysvetlil Hamran. Finančné požiadavky niektorých adeptov navyše neboli podľa SSTZ v súlade s reálnymi možnosťami zväzu.

Slovákov čakajú v októbri majstrovstvá Európy jednotlivcov v rakúskom Linzi, na ktorých sa predstaví deviatka reprezentantov.

"Nominácie sú už známe. Bude nás reprezentovať päť žien a štyria muži. V oboch kategóriách bolo jedno miesto určené pre víťazov nedávnych kontrolných turnajov, ktorými sa stali Nikoleta Puchovanová a Alexander Valuch.

Okrem nich figurujú v nominácii Wang Jang, Ľubomír Pištej, Samuel Arpáš, Barbora Balážová, Tatiana Kukuľková, Ema Labošová a Adriana Illášová," dodal šéf SSTZ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Truksa zostal pri stolnotenisovej reprezentácii žien, mužov povedie Šereda