Stoch sa vyrovnal velikánom minulosti

Kamil Stoch
Kamil Stoch (Autor: SITA/AP)
SITA|1. jan 2018 o 14:34

Poľský skokan na lyžiach dosiahol 23. individuálny triumf vo Svetovom pohári.

BRATISLAVA. Poľský skokan na lyžiach Kamil Stoch sa posunul už na ôsme miesto v historickom meradle podľa počtu individuálnych prvenstiev v pretekoch Svetového pohára (SP).

Tridsaťročný rodák zo Zakopaného sobotňajším víťazstvom v nemeckom Oberstdorfe v rámci úvodného dielu 66. ročníka Turné štyroch mostíkov dosiahol 23. triumf a vyrovnal sa v tomto štatistickom hodnotení Rakúšanovi Thomasovi Morgensternovi a Švajčiarovi Simonovi Ammannovi, tiež ešte aktívnemu pretekárovi.

Poradie podľa počtu triumfov v individuálnych súťažiach SP:

53 - Gregor Schlierenzauer (Rak.)

46 - Matti Nykänen (Fín.)

39 - Adam Malysz (Poľ.)

36 - Janne Ahonen (Fín.)

33 - Jens Weissflog (Nem.)

28 - Martin Schmitt (Nem.)

25 - Andreas Felder (Rak.)

23 - Thomas Morgenstern (Rak.), Simon Ammann (Švaj.), Kamil Stoch (Poľ.)

Iba trinásť skokanov má v súťažiach jednotlivcov na konte minimálne 20 víťazstiev vo Svetovom pohári. Najúspešnejší Poliak v tomto rebríčku Adam Malysz triumfoval 39-krát a patrí mu bronzová priečka.

Na čele klasifikácie v počte individuálnych primátov v SP je Rakúšan Gregor Schlierenzauer s 53 víťazstvami pred Fínom Mattim Nykänenom, ktorý ich má na konte 46.

Dvojnásobný olympijský víťaz zo Soči 2014 Kamil Stoch sa blíži aj k méte 50, pokiaľ ide o pódiové umiestnenia v pretekoch jednotlivcov v rámci Svetového pohára: v súčasnosti mu patrí 16. pozícia so 48 priečkami v elitnej trojici (bilancia: 23 - 14 - 11).

Neohrozeným lídrom v tejto štatistike je Fín Janne Ahonen (108), medailové pozície dopĺňajú Stochov poľský krajan Adam Malysz (92) a Rakúšan Gregor Schlierenzauer (88).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Stoch sa vyrovnal velikánom minulosti