Štefečeková a Barteková budú strieľať na medaily aj olympijské miestenky

Danku Bartekovú čakajú preteky v pondelok.
Danku Bartekovú čakajú preteky v pondelok. (Autor: TASR)
SITA|11. sep 2014 o 12:13

Dôležité bude, ako to zvládnem v hlave, hovorí pred vystúpením na MS dvojnásobná strieborná olympijská medailistka Zuzana Rehák Štefečeková.

GRANADA. Po Erikovi Vargovi absolvujú v najbližších dňoch svoje vystúpenie na majstrovstvách sveta v streľbe zo všetkých zbraní v španielskej Granade aj ďalšie dve slovenské medailové nádeje z brokárskych disciplín Zuzana Rehák Štefečeková a Danka Barteková.

Obe by rady napodobnili reprezentačného kolegu Erika Vargu, ktorý v stredu získal v trape zlato i olympijskú miestenku.

Už v piatok čaká súťaž trapistku Zuzanu Rehák Štefečekovú, ktorej sa pred štyrmi rokmi v Mníchove podaril rovnaký kúsok ako Vargovi.

Štefečeková je nervóznejšia

"Dôležité bude, ako to zvládnem v hlave, v akej pohode sa ráno zobudím. Už teraz sa budím s tým, že ide o miestenky, aj keď vlastne ešte o nič nejde, lebo je to len prvá možnosť zabojovať o OH 2016," uviedla Štefečeková.

"Som nervóznejšia ako v minulosti. Je to tým, že som staršia a viem, čo znamená účasť na olympiáde. Chcela by som sa tam opäť dostať, ale je to v Božích rukách. Čím skôr sa človeku podarí získať miestenku, tým je to lepšie," uviedla pre RTVS zverenka trénera Branislava Slamku.

Pred rokom bola na MS ôsma. "Väčšinou chcem bojovať o medailové pozície, ale nie vždy to vyjde. Som však rada, že sa dlhodobo držím v špičke, to je pre mňa dôležité. Chcem sa domov vrátiť spokojná sama so sebou. Ak bude z toho finále, budem veľmi spokojná," poznamenala dvojnásobná strieborná olympijská medailistka.

Barteková: Som pripravená

V piatok odcestuje do Andalúzie aj reprezentácia skeetarok na čele s Dankou Bartekovou, ktorá bude súťažiť najbližší pondelok.

"Dúfam, že som dobre pripravená. Urobili sme všetko, čo sme mohli. Ak by to v Granade vyšlo, bolo by to skvelé. Strelnicu poznáme, ideme do známeho prostredia. Cieľ je dostať sa do vyraďovacej časti. Tam je to už lotéria," uviedla Barteková, ktorá pred rokom skončila na MS na 7. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Štefečeková a Barteková budú strieľať na medaily aj olympijské miestenky