Šťastie prialo tentokrát Rusom, tvrdia Kucka a Hamšík

SITA|8. okt 2011 o 07:58

Slovenskí futbalisti opäť nedali gól, podľa viacerých je slabučká strelecká efektivita hlavným zlyhaním v zápase s Ruskom.

ŽILINA 8. októbra (SITA) - Odvrátená šťastena a gólové suchoty, tieto dve skutočnosti označila dvojica kľúčových stredopoliarov slovenskej futbalovej reprezentácie - Marek Hamšík a Juraj Kucka za hlavné príčiny piatkového neúspechu v žilinskom zápase s Ruskom (0:1).

Najtesnejšia prehra vystavila stop nádejam zverencov Vladimíra Weissa st. kvalifikovať sa na budúcoročné majstrovstvá Európy do Poľska a na Ukrajinu, hráči spod Tatier už pred finišom v Macedónsku vedia, že v B-skupine obsadia konečnú štvrtú priečku.

Trošku viac šťastia pri zakončení

"Rusi mali trošku viac šťastia pri zakončení. Ak by sa však priklonilo na našu stranu, mohli sme skórovať aj my. Aj moja strela z 11. min mohla skončiť v sieti, azda keby išla mierne viac do strany.. S týmito loptami je to také, ani nemusíte silno kopnúť a ony pred brankárom zmenia smer. Pred inkasovaným gólom ma rozhodca nechcel pustiť na ihrisko a keď už som naň vybehol, bolo 0:1,“ povedal Juraj Kucka z FC Janov.

Stredopoliar, ktorý sa možno už v januári, najneskôr však v júni, stane posilou Interu Miláno sa v stručnosti vrátil aj k priebehu duelu a následne i celej kvalifikácie.

"Hostia hrali viac kombinačný futbal, mali viac šancí a napokon asi boli lepší o ten jeden gól. Majú rýchlych hráčov, Aršavin sa často zasúva do stredovej formácie, odkiaľ potom rozdeľuje lopty, bolo ťažké ich ubrániť. Kvalifikáciu sme si prehrali doma s Arménmi (0:4, pozn.), hodnotíme ju ako neúspešnú. Nepodarilo sa nám postúpiť na majstrovstvá Európy, nie je to nič príjemné. Neviem, prečo nám to tam nepadá, aj dnes sme sa veľmi snažili.“

Hamšík hral päťdesiatykrát

Kapitán slovenského národného výberu Marek Hamšík nastúpil v piatok na svoj jubilejný 50. duel v najcennejšom drese, po jeho skončení ale nemal veľa dôvodov na radosť. "Bolo to veľmi vyrovnané, zápas o jednom góle. Rusi ho dali, my nie. Nemyslím si, že by boli lepší. Jednoducho na ich strane stojí šťastie, bol to už asi štvrtý tečovaný gól v kvalifikácii. Zároveň je však pravdou, že kto nestrieľa góly, nevíťazí,“ vyhlásila opora SSC Neapol.

Pred "weissovcami“ stojí v končiacej sa eliminácii posledná úloha - v utorok sa predstavia na pôde už s istotu piateho Macedónska. Napriek tomu, že toto meranie síl bude už iba "bojom o česť“, Slováci k nemu nepristúpia ľahkovážne.

"V Macedónsku musíme vyhrať a pokúsiť sa odčiniť terajší neúspech, síce to sa už asi nedá. Na záver však chceme vylepšiť zanechaný dojem. Určite nás nečaká nič jednoduché, aj doma sme sa s Macedóncami trápili, uspeli sme až vďaka gólu v samom závere,“ predostrel Kucka. Hamšík pripomenul imperatív zodpovedného výkonu v každej medzinárodnej konfrontácii: "Ideme reprezentovať Slovensko a musíme sa sústrediť. Sme mladý tím, verím, že sa poučíme a pôjdeme ďalej.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Šťastie prialo tentokrát Rusom, tvrdia Kucka a Hamšík