Tréner Ferencvárosu sa odpovediam vyhýbal. Nemôžem prezradiť taktiku, tvrdil

Stanislav Čerčesov.
Stanislav Čerčesov. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Titanilla Bőd|26. júl 2022 o 18:50

Podľa Stanislava Čerčesova je favoritom Slovan.

BRATISLAVA. Pred začiatkom tlačovej konferencie tlmočníčke prisunul stoličku. „Som gentleman,“ usmial sa popod fúzy. V ďalšom priebehu tlačovej besedy však už Stanislav Čerčesov, tréner Ferencvárosu, ničím neprekvapil.

Jeho tím čaká v stredu večer o 20.30 odveta 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov proti Slovanu Bratislave. Vo výhode sú belasí, ktorí v budapeštianskej Groupama Arene zvíťazili 2:1.

Necítia tlak

„Necítime žiadny tlak, prišli sme sem vyhrať,“ uviedol pred novinármi Fortune Bassey, útočník zeleno-bielych, ktorý v prvom zápase nastúpil ako náhradník v 72. minúte.

Na novinársku otázku, ako vníma tréner, keď hráči pred odvetou kľúčového súboja necítia žiadny tlak, Čerčesov odpovedal: „Znamená to, že sme ich odbremenili od tlaku.“

58-ročný ruský kouč sa počas celej tlačovej konferencie úspešne vyhýbal konkrétnym odpovediam.

Ako vidí šance po prvom zápase? „Slovan je na papieri favoritom, ale je to nový deň a nový zápas,“ opakoval staré klišé Čerčesov.

V hľadisku sa očakáva národnostné napätie. V tejto situácii je výhoda, či skôr nevýhoda, že drvivá väčšina hráčov Ferencvárosu je zo zahraničia? „V Budapešti, pokiaľ viem, neboli žiadne incidenty a dúfam, že aj v Bratislave sa všetko odohrá v normálnych medziach a napätie nebude eskalovať,“ uviedol ruský tréner.

Pripravení na všetko

Slovan už má za sebou aj tri ligové kolá, maďarská liga štartuje až ďalší víkend. Pomáha Slovanu, že je viac rozohratý, alebo Ferencvárosu, že má oddýchnutých hráčov? „Nie je to výhoda, ani nevýhoda. Aj my sme hrali už tri zápasy v kvalifikácii Ligy majstrov. A môj kolega v ligových zápasoch dosť rotoval zostavu,“ ponúkol ďalšiu z vágnych odpovedí Čerčesov.

Chystá sa Ferencváros na prípadný jedenástkový rozstrel? „Pravidlá hovoria, že môže nastať situácia, že nasleduje predĺženie a pokutové kopy. Musíme byť pripravení na všetko,“ znela odpoveď ruského kouča.

Vybehne Ferencváros hneď na Slovan, alebo bude skôr čakať na príležitosť zo zabezpečenej obrany? „Toto nemôžem prezradiť, súper by potom vedel našu taktiku,“ odbil novinárov Čerčesov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tréner Ferencvárosu sa odpovediam vyhýbal. Nemôžem prezradiť taktiku, tvrdil